27. května 2018 • 10:14

Když volejbal poblázní celou halu: reprezentanti o víkendu počítali výhry

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhé době se reprezentační volejbal představil v Praze. A akce to byla parádní. Zcela zaplněná hala na Podvinném mlýně mohla oslavovat v sobotu dvě výhry. Volejbalistky v rámci Evropské ligy porazily Slovensko 3:0 na sety, muži si zase poradili se Španělskem výsledkem 3:1. „Bouřlivější atmosféru jsem v České republice možná nezažila,“ konstatovala Michaela Mlejnková, hlavní opora českého týmu.



„Ahoj, skvělý zápas. Teď nám držte palce,“ chválil Vladimír Sobotka, když se potkal se smečařkou Mlejnkovou. Jen co totiž volejbalistky s přehledem porazily Slovenky, střídali je jejich reprezentační kolegové. „Mám tu rodinu, takže se na duel se Španělskem určitě podíváme,“ doplnila Mlejnková a popřála hodně štěstí. Dvojutkání českých týmů v Evropské lize. Právě to byl hlavní magnet Evropské ligy na Podvinném mlýně. A to ještě předtím proběhl Minivolejbal v barvách na vedlejším ragbyovém hřišti, kde se na kurtu vystřídalo skoro 900 dětí.

Houf mladých hráčů s rodiči poté přešel do ochozů a společně s dalšími diváky vytvořili neskutečnou atmosféru. „Byla to opravdu jedna z nejlepších akcí v České republice, co si pamatuji,“ usmívala se Andrea Kossányiová, jedna z hrdinek sobotního utkání. Přilákat na špičkové volejbalové zápasy mladé naděje. I to byl jeden z cílů sportovního svazu. „Koncept je osvědčený z minulých let. Novinky jsou lokalita, v hale na Podvinném mlýně se ještě nehrálo. A dvojutkání jsme tu také ještě neměli. Myslím, že fanoušci si to nesmírně užili, na sto dvacet procent jsem s tím spojený,“ prohlásil Marek Pakosta, předseda Českého volejbalu.

Celkem v sobotu dorazilo skoro 3000 lidí, kteří sehraně a velkolepě podporovali reprezentanty. „Znám atmosféru v Polsku, kde se fandí jako na fotbale. Každý tým má svůj fanklub a bouřlivě se při zápasech řve. Myslím, že sobotní večer v Praze se atmosféře více než přiblížil,“ srovnával univerzál Jan Hadrava a čerstvý volejbalista roku.

Příští zápas Evropské ligy odehrají české volejbalistky ve středu v Bratislavě. To volejbalisté, kteří mají účast ve Final Four jistou, se utkají s Portugalskem již ve středu 30. května opět na Podvinném mlýně. Závěrečný turnaj Evropské ligy budou 13. a 14. června hostit Karlovy Vary.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud