4. května 2019 • 13:23

Vrchol ligy je tu! Systém „Štokr“ proti španělskému nahrávači

Autor: kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drželi luxusní náskok. 2-1 na zápasy a na tabuli svítil stav 12:15… Jihostroj České Budějovice ale tažení ve finále UNIQA extraligy nedotáhl. Naopak volejbalisté Dukly Liberec zabrali a vynutili si rozhodující zápas, který se uskuteční v neděli od 18:00. „Byli jsme blízko a poznali, že poslední krok je nejtěžší. Možná už jsme se viděli jako vítězové. Kdo ví. Další prohru už nechceme připustit,“ prohlásil Radek Mach, kapitán a blokař Jihostroje.



Devětkrát už volejbalisté českobudějovického Jihostroje slavili zisk mistrovského titulu, zaokrouhlit se jim zatím nedaří. Nyní ale budou hrát opět doma, kde ve finálové sérii Liberec porazili dvakrát 3:0. „Ano jsme favorité, což nás může svazovat. Ale hrajeme doma, a to se Liberci nehodí. Dukla zas nemá co ztratit. Dvakrát sérii vyrovnala a cítí šanci i u nás,“ popsal Radek Mach.

Volejbalisté z Českých Budějovic se opírají o španělského nahrávače Miguela Angela De Ama. Na hřišti šikovně a kreativně hledá své spoluhráče. „Hraje moc hezky. Je vidět, že má něco za sebou. I jako soupeř mám radost, že máme v extralize takového nahrávače,“ přiznal Aleš Správka, kapitán Dukly Liberec, která zase spoléhá na Jana Štokra.

Domácí volejbalová persona v útoku vyčnívá a většina nahrávek směřuje právě na něj. „Hrajeme opravdu systém Štokr. Byla by škoda ho nevyužít. Ve finále jsou podstatní ale všichni,“ doplnil Správka. Rozhodující utkání napínavé finálové série mohou rozhodnout ale další faktory. Zejména pak domácí prostředí a diváci.

„Domácí halu máme napinkanou. Orientace na hřišti je mnohem jednodušší. My máme nižší strop než Dukla, přihráváme tak, aby se míč stropu nedotknul. Na to si Liberec nemůže za takovou chvíli zvyknout. Všechno se odehrává nad vámi, světla tak hrajou roli, stejně tak okna. Doma se vždycky cítíte lépe, než na návštěvě,“ přiznal Radek Mach z Jihostroje.

„Udrželi jsme sérii otevřenou, což si soupeři dobře uvědomují. Jsou sice favorité, ale to je jen dobře, tlak je na nich. Mají výhodu domácího prostředí, ale ta může být svazující. Volejbal všichni umíme, rozhodne morálka a nasazení,“ burcuje pro změnu liberecký Správka. Epické zakončení letošní domácí volejbalové sezony vypukne v neděli od 18:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud