22. srpna 2019 • 21:44

Beachvolejbalisty čeká unikátní MČR klubů. V akci bude Kvapilová s Kubíčkovou

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Beachklub Ládví bude hostitelem dalšího ročníku Mistrovství České republiky beachvolejbalových klubů, ten letošní startuje již tuto sobotu! Unikátního turnaje se zúčastní i několik reprezentačních párů a ačkoliv budou chybět dva nejlepší (Sluková s Hermannovou a Perušič se Schweinerem), v akci diváci uvidí letošní čtvrtfinalistky evropského šampionátu, Míši Kvapilovou a Kubíčkovou.



Celkem dvacet beachvolejbalových párů z pěti předních klubů se sjede o víkendu do pražských Ďáblic. Důvodem je čtvrtý ročník UNIQA MČR v beachvolejbale klubů. V něm každý klub nasazuje do utkání vždy dva mužské a dva ženské týmy, do případného pátého zápasu nastupuje do hry smíšený pár. V loňském roce si zahrál například Ondřej Perušič s Adamem Štočkem. „Turnaj dává příležitost mladým hráčům zahrát si po boku zkušených reprezentantů v jednom družstvu. Jde opravdu o jedinečnou možnost,“ prohlásil Vít Mařík, předseda Beachclubu Strahov.

O titul se v letošním roce utká SK Hamr, Beachclub Strahov, Beachklub Ládví a Prague Beach Team a Beach Volley Club Pňov v čele s bývalým olympionikem Petrem Benešem. Chybět budou nejlepší české páry – Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková. K vidění ale bude Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou. „Je to specifický turnaj, na který se moc těšíme. Rády budeme součástí Strahova a chceme přispět k celkovému vítězství,“ prohlásila Michala Kvapilová, která společně s Kubíčkovou vybojovala v letošním roce páté místo na evropském šampionátu v Moskvě.

„Dosáhly jsme na lepší výsledek, než jsme očekávaly. Mluvím tak ale až dnes. Na turnaji převládalo zklamání, že jsme ho nedotáhly až do finálového dne. S výkony ovšem můžeme být spokojené,“ dodala Kvapilová, která se s novou parťačkou sehrává. „Máme za sebou téměř celou sezonu. Na hřišti už víme, co od té druhé čekat. I když o sobě zatím nemůžeme říct, že se najdeme úplně naslepo. Pracujeme na tom.“

A co by Kvapilová říkala na to, kdyby musela absolvovat duel v mixu? „Hrát s mužem je úplně jiné než s holkou. Hraje se na chlapskou síť, což je pro ženu náročnější. Všechny údery musejí lítat v jiných úhlech. Doufáme, že máme tak silný tým, že na mixy ani nedojde.“ Pořádajícím klubem UNIQA

MČR klubů je Beachklub Ládví, na jejichž kurtech v Praze Ďáblicích se republikový šampionát odehraje v termínu 24. – 25. srpna. Začátek je vždy v 9:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud