6. listopadu 2008 • 19:17

Prostějov vyhrál v Lize mistryň v Murcii 3:2

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Volejbalistky Prostějova se postaraly v úvodním kole Ligy mistryň o velké překvapení, když dnes po dvouhodinovém boji zvítězily ve španělské Murcii 3:2.



Český tým se dokázal v závěrečných dvou setech vzchopit a zkušený domácí tým zaskočil důraznějším útokem. V rozhodujícím tie-breaku si pak Hanačky vedly lépe na bloku a náskok 13:9 v dramatické koncovce přetavily v cenné vítězství.

"Zlom přišel ve čtvrtém setu, kdy zvrat táhla zejména Spalová s Jelínkovou. Na jejich kombinace těžko hledaly domácí volejbalistky vhodnou obranu," řekl po utkání trenér Prostějova Miroslav Čada, který vyzdvihl i výkon Thomasové.

"Týden netrénovala, hrála pod obstřiky. Odvedla výborný výkon v útoku i v obraně," dodal kouč.

Prostějov naznačil své ambice hned v úvodním setu, kdy ještě vedl 21:20, posledních pět míčů ale uhrály volejbalistky Murcie, které dokonale využily špatného příjmu soupeřek.

"V prvním setu jsme byli o dva až tři míče pozadu. Když se nám ale podařilo po šňůře získat jednobodový náskok 21:20, tak soupeřky získaly dva body přímo z podání," poznamenal sportovní manažer klubu Peter Goga.

V druhém setu se výkon volejbalistek Prostějova zlepšil, zejména na síti dobře bránily útoky domácího týmu a získaly náskok 17:12. I když se v koncovce setu snažily semifinalistky minulého ročníku Ligy mistryň ještě přiblížit, naději na zvrat jim český tým nedal.

Diametrálně odlišnou hru přinesla třetí sada, v které jasně dominovaly hráčky Murcie. Z útlumu se ale Prostějov rychle probral a ve zbytku zápasu těžil z větší aktivity i přesnější hry v poli.

Hanačky především zásluhou slovenské smečařky Ivany Bramborové a blokařky Milady Spalové zvládly koncovky obou setů a první start českého týmu v Lize mistryň proměnily ve vítězství.

Závěr však přinesl velké drama, neboť Murcia se zoufale snažila otočit výsledek.

"Poslední dva míče uhrála smečařka Bramborová. Zápas připomínal houpačku, každopádně je toto vítězství velkým úspěchem," konstatoval Goga.

Výsledky - skupina A:

CAV Murcia 2005 - VK Prostějov 2:3 (21, -21, 14, -22, -13)
Rozhodčí: Čuk (Srb.), Sampaolo (It.). Čas: 114 min.
Sestava Prostějova: Jelínková, Spalová, Thomasová, Pušněnkovová, Bramborová, Wittocková, libero Tomanová - Soaresová, Gönciová.

Rijeka KVIG - Dynamo Moskva 0:3 (-20, -17, -19).


Články odjinud


Články odjinud