20. ledna 2009 • 19:30

Prostějov se s Murcií nepáral

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Volejbalistky Prostějova dnes porazily v závěrečném šestém kole základní části Ligy mistryň španělskou Murcii 3:0 po setech 25:23, 25:12 a 25:16.



Ve skupině A skončily na třetím místě, takže přímý postup jim unikl, ale hladkým vítězstvím posílily své šance na účast v play off. Na definitivu si musí počkat do skončení všech zápasů ve skupinách.I když Murcia přijela pouze s osmi hráčkami, kladla v prvním setu nečekaný odpor.

Také proto, že domácí volejbalistky hrály velmi nervózně a často tápaly v kombinačních akcích. Také na síti měly problémy s útokem, který postrádal přesnost. Oslabená Murcia chvíli i vedla rozdílem dvou bodů.

V koncovce Hanačky povolily soupeřkám vyrovnat ze stavu 23:20, v závěrečných dvou míčích prokázaly více zkušeností a po úspěšném bloku Bramborové si mohly po zisku sady vydechnout.

"První set jsme hrály v křeči a nepozorně. Murcia zvolila servis z větší vzdálenosti a my jsme měly problémy s jeho příjmem. Po zdařilé koncovce jsme si oddechly," přiznala jedna z hlavních prostějovských opor Milada Spalová, která se pozastavila nad přístupem španělských volejbalistek k zápasu.

"Ještě ráno byly v posilovně, zřejmě se chystaly spíše na španělskou ligu, neboť v Lize mistryň už neměly šanci. Proto také přijely s mladými hráčkami na středu bloku," dodala Spalová.V dalších dvou setech už měl zápas zcela jednoznačný průběh.

Prostějov začal své soupeřky převyšovat jak v podání, tak zejména důrazem v útoku. Míče z rukou nahrávačky Jelínkové nejlépe zakončovaly Spalová, Pušněnková a Thomasová.

Murcia vypadla z tempa, kazila lehké míče při kombinaci a nedařilo se jí ani podání. Na výkonu Murcie se projevilo i svalové zranění jedné z opor Riverové.V nasazeném tempu pokračoval Prostějov i ve třetí sadě, kdy postupně zvyšoval náskok.

V závěru trochu polevil a Murcia částečně korigovala výsledek. Španělský tým uhrál ze šesti zápasů pouze dva sety hned v prvním utkání v soutěži právě proti Prostějovu. Ovšem jen v tomto zápase byla Murcia, která má ekonomické potíže, kompletní.

Pak ji postupně opustily zahraniční opory.Prostějovský trenér Miroslav Čada přiznal, že pro jeho svěřenkyně to byl nejlehčí zápas v Lize mistryň. "Kromě zbytečné nervozity v prvním setu jsme zápas zvládli. Nyní musíme jen čekat na rozluštění postupové tajenky.

Už se ale rozhoduje bez nás. Pro postup jsme udělali maximum," řekl Čada.Kouč Murcie Pascual Saurin označil vítězství Prostějova za naprosto zasloužené.

"Měli jsme vzhledem k oslabenému kádru velmi obtížnou roli. Navzdory porážce mě uspokojil první set, kdy nám těsně unikla koncovka. V dalším průběhu už nám chyběly síly," uvedl španělský trenér.

Skupina A:VK Prostějov - CAV Murcia 2005 3:0 (23, 12, 16)
Rozhodčí: Barnsdorf (Něm.), Piasecki (Bul.). Čas: 60 min. Diváci: 1600.
Sestavy:
Prostějov: Jelínková, Pušenková, Thomasová, Soaresová, Spalová, Bramborová, libero Tomanová - Wittocková. Trenér: Čada.

Murcia: Barriová, Revillaová, Riverová, Topičová, Messeguerová, Marrerová, libero Castaňová - Espinasová. Trenér: Garcia.

Dynamo Moskva - Rijeka 3:0 (21, 11, 15).


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud