27. května 2009 • 20:15

Volejbalisté zdolali Černou Horu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští volejbalisté zahájili vítězně turnaj 2. kola kvalifikace o postup mistrovství světa 2010. V liberecké aréně dnes po zavávání v úvodním setu porazili Černou Horu 3:1 po setech 23:25, 25:22, 25:15 a 26:24.



Ke druhému utkání skupiny H nastoupí svěřenci trenéra Zdeňka Haníka ve čtvrtek opět od 18:00 proti Ukrajině, která své první utkání prohrála s Belgií 0:3.

Před poloprázdnou halou začali Češi v pohodě, rychle vedli 12:5 a zdálo se, že mají vývoj pod kontrolou, jak se čekalo. Jenomže pak kazili servis, jejich útok byl málo důrazný a soupeř srovnal na 19:19.

Domácí tým ještě odskočil do vedení 23:21, ale koncovka patřila Černé Hoře a při setbolu hráči v modrém úspěšně zablokovali Konečného.

Z šoku byli Češi v útlumu ještě na začátku druhé sady, zatímco na druhé straně sítě úřadoval smečař Majdak. Český útok přišel rozhýbat Novotný a na palubovce se v půlce druhé sady objevil i nahrávač Ticháček, který vystřídal Boulu.

Poprvé šli Češi do vedení na 20:19, který navýšil Konečný esem a závěr sady již domácí zvládli. Dlouho vyrovnaný stav třetí sady převážila na českou stranu úspěšná spolupráce Ticháčka se smečaři Novotným či Popelkou, ale i zlepšené bloky.

Ve čtvrté sadě museli o každý bod tvrdě bojovat, ale nakonec dovedli set i utkání do vítězného konce.

V českém týmu chybí několik opor jako Lébl či Rak, přesto by se měl z pětičlenné skupiny, kterou ještě doplňují Ukrajina, Belgie a Finsko, jistě vejít mezi tři postupující do další fáze kvalifikace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud