5. října 2010 • 21:17

Němci byli bezchybní, přiznal kouč Svoboda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Především bezchybný výkon Němců byl důvodem porážky českých volejbalistů v druhém utkání čtvrtfinálové skupiny mistrovství světa, který je odsoudil k bojům o 9. až 12. místo. Řekl to trenér týmu Jan Svoboda a na fakt, že jeho tým nastoupil k utkání jen sedmnáct a půl hodiny po utkání s Brazílií, se nevymlouval.



"Příčiny porážky musíme hledat především ve výkonu Němců, ten byl téměř bezchybný," řekl Svoboda Radiožurnálu. "Šanci jsme měli jen v prvním setu, kdy jsme ještě o něco lépe útočili, ale oni nás pak zatlačili a jejich převaha v útoku byla taková, že jsme se s tím nemohli vyrovnat. Měli téměř o třicet procent lepší statistiky.

"Volejbalisty na šampionátu zdobila odhodlanost a energický výkon. To první proti Němcům zůstalo, zatímco síly evidentně ne. Češi postupně přestávali zakončovat i lehké míče a často chybovali.

"Vkrádala se na naše ruce nejistota, protože vývoj zápasu byl protivný. Všechno, co jsme zahráli, tak Němci vyčapali a všechno, na co sáhli oni, jim tam spadlo. Postupně jsme se utápěli ve svém výkonu a nenašli nikoho, kdo by to na hřišti zvedl," uvedl Svoboda.


Tým se musel vypořádat s krátkým oddechem po porážce 2:3 s Brazílií. "Nad tím jsme nepřemýšleli, ani jsme o tom nemluvili. Italové si sice přehodili zápas a nás okradli o čas na přípravu a hráče o odpočinek, ale vůbec se na to nevymlouváme. Prohráli jsme, Němci byli lepší," řekl Svoboda. Jeho mužstvo bylo nažhavené, ale možná psychicky vyšťavené po duelu s Brazílií.

"A proto nám chyběla bojovnost."Chvilku to vypadlo, že by mohli volejbalisté bojovat o medaile, zápasy o páté až osmé místo se zdály být jasné. Realita je taková, že v pátek a v sobotu budou hrát o 9. - 12. místo. "Teď jsme zklamaní po výkonu, ale není to neúspěch," řekl Svoboda.

Jeho slova potvrzuje statistika: deváté bylo naposledy Československo před 20 lety.Volejbalisté dostanou den volna, jelikož mají za sebou sedm zápasů v rychlém sledu. Ve čtvrtek je čeká přesun do Florencie a trénink. "Mým úkolem teď bude družstvo připravit, naladit se a uděláme vše, abychom se poprali o co nejlepší umístění" dodal kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud