27. prosince 2014 • 20:27

Soukalová s Moravcem na stadionu: Pád, boj o triumf a čtvrté místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonisté Gabriela Soukalová a Ondřej Moravec dosáhli nejlepšího českého výsledku v exhibičním závodu smíšených dvojic v Gelsenkirchenu. Na stadionu fotbalistů Schalke dnes před plnými tribunami přišli až v posledním okruhu o stupně vítězů a skončili čtvrtí.



Zvítězil ukrajinský pár Valj Semerenková, Sergej Semenov před domácí dvojicí Franziska Hildebrandová, Erik Lesser. Třetí dojeli Rusové Jana Romanovová a Jevgenij Garaničev, který v posledním kole stíhačky předjel Moravce.

V první půlce exhibice, závodu s hromadným startem, udělala Soukalová ze čtyř zastávek na střelnici jen jednu chybu. Moravec sice musel na kratší trestné kolo, než je běžné, dohromady čtyřikrát, ale před stíhací částí byli Češi těsně čtvrtí.

Po necelé hodině pauzy začali Soukalová i Moravec stíhačku výtečně a na chvilku se propracovali i do čela startovního pole, čítajícího deset párů. Soukalová při své poslední stojce jednou minula, navíc při odjezdu ze střelnice upadla a sbírala hůlku. Přesto předávala třetí a Moravec měl šanci útočit i na výhru. Poslední ranou ovšem minul, proto bojoval o bronz s Garaničevem a běžecký souboj prohrál.

Čtvrtým místem Soukalová s Moravcem vylepšili svou šestou pozici z loňského roku. Před nimi v exhibici startovala Kateřina Jakešová, a to jako Holubcová s Tomášem Holubcem roku 2003 (9.) a s Romanem Dostálem o dva roky později (10.).

Biatlonový Světový pohár po vánoční pauze pokračuje 7. až 11. ledna v německém Oberhofu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud