13. ledna 2017 • 04:58

Koho ke Koukalové a spol.? Davidové se nedařilo, v úvahu připadají další

Autor: ivp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo by mohl ve štafetě doplnit Koukalovou a spol.?Kdo by mohl ve štafetě doplnit Koukalovou a spol.?FOTO: sport

    Hodili dvacetiletou naději do vody a ta se za ní zavřela. „Moje chyby, má blbost,“ kála se Markéta Davidová, přezdívaná Makula. Navzdory tomu, že i přes její jedno trestné kolo vybojovaly nakonec české biatlonistky ve štafetě v Ruhpoldingu šesté místo, trenér Zdeněk Vítek netajil: „Dál hledáme čtvrtou závodnici.“ Dá mladé Davidové šanci i příští týden v Anterselvě? Nebo směrem k MS zvolí návrat jiných jmen? Podívejte se, kdo další by připadal do štafety v úvahu.

  • Lucie Charvátová (23 let)

    Lucie CharvátováFoto Michal Beránek (Sport)

    Počet závodů v rámci SP: 40

    Počet závodů v této sezoně: 7

    Počet štafet: 7

    Úspěšnost střelby v této sezoně: 63,1 % (60 tref z 95 ran)

    Největší úspěch v rámci SP: 1. místo ve štafetě (2016 – Presque Isle), 2. místo ve štafetě (2016 – Anterselva), 5. místo ve sprintu (2015 – Hochfilzen)

    Bývalá běžkyně na lyžích, která těží z rychlosti, avšak stále tápe se střelbou. Především s nervozitou na střelnici, kdy pokaždé ze 7 štafet skončila minimálně na jednom trestném okruhu. Tápání navíc pokračovalo i v této sezoně, kdy navzdory letnímu drilu a spolupráci s psychologem zhatila dvěma trestnými koly ambice výběru v Pokljuce (4. místo).

  • Markéta Davidová (20 let)

    Markéta DavidováFoto ČTK

    Počet závodů v rámci SP: 2

    Počet závodů v této sezoně: 2

    Počet štafet: 1

    Úspěšnost střelby v této sezoně: 66,6 % (16 tref z 24 ran)

    Největší úspěch v rámci SP: 69. místo ve sprintu (2016 – Nové Město na Moravě)

    Český supertalent a vítězka sprintu IBU Cupu v Beitostolenu, která věkem spadá spíše k juniorům. Premiéru si odbyla v domácím SP v Novém Městě na Moravě a včerejší štafeta byla prakticky jejím druhým závodem mezi elitou. Na svůj věk nadějný výkon nicméně pokazila při střelbě vestoje, kdy musela na jeden trestný okruh. Platí, že jí má patřit zářivá budoucnost.

  • Jessica Jislová (22 let)

    Jessica JislováFoto profimedia.cz

    Počet závodů v rámci SP: 10

    Počet závodů v této sezoně: 1

    Počet štafet: 1

    Úspěšnost střelby v této sezoně: 70 % (35 tref z 50 ran)

    Největší úspěch v rámci SP: 6. místo ve štafetě (2016 – Oslo), 34. místo ve sprintu (2016 – Canmore)

    Jediný štafetový závod si odbyla na mistrovství světa v Oslu a podala dobrý výkon, kdy se vyhnula trestnému kolu, jen třikrát dobíjela, avšak na druhý úsek předávala s minutovou ztrátou. Dosud v sezoně jela jen sprint v Oberhofu, kde po selhání při střelbě vestoje (3 chyby) skončila za první šedesátkou a následně se stěhovala zpět do IBU Cupu. 

  • Jitka Landová (26 let)

    Jitka LandováFoto Barbora Reichová (Sport)

    Počet závodů v rámci SP: 70

    Počet závodů v této sezoně: 0

    Počet štafet: 16

    Úspěšnost střelby v této sezoně: -

    Největší úspěch v rýmci SP: 1. místo ve štafetě (2015 – Oberhof, Ruhpolding, Oslo), 2. místo ve štafetě (2015 – Anterselva), 3. místo ve štafetě (2014 – Hochfilzen), 10. místo ve sprintu (2015 – Ruhpolding)

    Již zkušená závodnice a žena, která se podílela na zisku malého křišťálového glóbu v roce 2015 ze štafet, je však mimo reálné varianty. Stále se totiž zotavuje z únavového syndromu, kvůli němuž nemohla do letošního SP nastoupit, a podle trenéra Zdeňka Vítka ještě nezačala ani trénovat. „V tuhle chvíli je mimo. Bude to nejspíše jen o těch třech,“ přiznal kouč žen.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud