25. února 2009 • 17:45

Krause trápí "kombinézy" soupeřů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skikrosař Tomáš Kraus se už těší na konec sezony, jelikož doufá, že se poté vyřeší problémy s výkladem pravidel ohledně oblečení při závodech.



Současné situace totiž podle něj někteří lyžaři především z Rakouska či Francie zneužívají a jezdí v obleku, který připomíná spíše kombinézu.

Pouze na místech, která vyžadují pravidla, nechávají látku plandat. "Na rychlejších tratích to je pro ně výrazná výhoda," uvedl Kraus na tiskové konferenci po příletu ze závodu Světového poháru ve švédském Branäsu.

"Už by se měla pravidla sjednotit, protože stále není jasné, zda se to může, nebo ne. Snad po sezoně. Hlavně aby to bylo do olympiády," dodal. Oblek skikrosařů by měl mít podle pravidel na lýtkách, stehnech, zádech a tricepsu "plandavost" tři centimetry. Někteří ze závodníků však na ostatních místech mají oblek úmyslně elastický, aby přiléhal těsně na tělo.

"U nás ve skikrosu podobné věci fungují na bázi protestů. Pokud proti tomu nikdo neprotestuje, tak se nic nepřeměřuje," vysvětlil Kraus. Právě možné protesty jsou hlavním důvodem, proč čtyřiatřicetiletý Čech podobné "kombinézy" rovněž nezkouší.

"Já jsem hodně na očích. Tuším, že kdybych to zkusil, tak hned budou lidi protestovat. Nemohu si dovolit případnou diskvalifikaci," podotkl lídr Světového poháru. "Já se snažím být rychlejší dovolenými prostředky," dodal Kraus, který ve čtvrtek odlétá na mistrovství světa do Japonska, kde bude obhajovat zlato.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud