21. března 2009 • 16:29

Kowalczyková útočí na vítězství

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polská běžkyně na lyžích Justyna Kowalczyková se díky třetímu místu v dnešním skiatlonu ve Falunu dostala do čela hodnocení finále Světového poháru a útočí na celkové vítězství.



Desetikilometrový závod vyhrála Finka Riita-Liisa Roponenová. Česká reprezentantka Kamila Rajdlová vylepšila o jednu příčku svou třináctou pozici z pátečního prologu a celkově je šestnáctá.

Třicetiletá Roponenová vyhrála druhý závod v kariéře SP o 1,3 sekundy před Norkou Therese Johaugovou. Dvojnásobná mistryně světa z Liberce Kowalczyková ztratila čtyři sekundy.

Šestadvacetiletá Polka má po dnešku velkou šanci získat poprvé v kariéře velký křišťálový glóbus za celkový triumf v SP. Před švédským finále, jež se hodnotí jako celek, byla druhá za Slovinkou Petrou Majdičovou, která dnes hodně ztratila. Vedoucí žena seriálu dojela čtyřiadvacátá a průběžně jí ve finále patří osmá pozice.

Nedělní vyvrcholení SP obstará závod na 10 km volně s handicapovým startem. Majdičová před ním ztrácí na Kowalczykovou 1:05,9 minuty.

Nejlepší česká běžkařka Rajdlová dnes na Roponenovou ztratila 23 sekund a v neděli odstartuje 1:52 minuty po Kowalczykové. Ivana Janečková byla šestadvacátá a celkově je o pět příček horší.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud