23. března 2009 • 21:00

Schallert končí u českých skokanů

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační trenér skokanů na lyžích Richard Schallert nebude podle předpokladů pokračovat ve funkci. Rakušan svoje rozhodnutí potvrdil pro server idnes.cz. „Moje budoucnost nebude s českým týmem,“ řekl Schallert.



Rakouský expert přišel do Česka v roce 2006 po olympijských hrách v Turíně a snažil se v zemi zavést moderní systém tréninku s menším důrazem na silovou přípravu. Většině českých skokanů ale nový způsob přípravu nevyhovoval.

„V Česku to není jednoduché. Celá situace, lyžařský svaz, věci okolo,“ řekl Schallert. „Tenhle rok jsem měl někdy pocit, že by chlapci mohli být lepší, ale že jsou věci, které nefungují, jak by měly nebo mohly. Ovšem nechci prát špinavé prádlo. Byly to pro mě tři dobré roky.“

Schallert, který v mládežnické kategorii trénoval posledního vítěze Světového poháru Gregora Schlierenzauera, o své nejisté budoucnosti v Česku mluvil už v únoru na mistrovství světa v Liberci.

Jméno jeho nástupce zatím není známo. Šéf skokanského úseku Leoš Škoda je na dovolené v Brazílii. Už dnes mají ale o situaci jednat zástupci armádního klubu Dukla Liberec, který zabezpečuje většinu reprezentantů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud