10. prosince 2009 • 12:23

Bauer pojede do Davosu bez ladění formy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejně jako před dvěma týdny v Kuusamu i tentokrát v Davosu nastoupí běžec na lyžích Lukáš Bauer na start Světového poháru bez ladění formy na daný závod.



Ve Finsku doběhl stříbrný medailista z mistrovství světa devátý a byl mile překvapen. Na neoblíbených výše položených tratích ve Švýcarsku své umístění neodhaduje.

"Mám za sebou blok přípravy, která se vydařila. Jedu z plného tréninku a uvidíme, jak to ovlivní tenhle závod," uvedl Bauer před nedělní volnou patnáctkou. "Nejsou to moje oblíbené tratě, řekl bych asi nejmíň ze všech. Ale uvidíme, chci jet co nejlíp," dodal.

Po návratu z Kuusama strávil bývalý vítěz Světového poháru tři dny doma a pak vyrazil dohánět trénink na sněhu, který musel v říjnu kvůli nemoci oželet. "Nesnažil jsem se přemýšlet nad tím, že musím něco dohánět," pronesl dvaatřicetiletý běžec z Božího Daru.

Minulý čtvrtek se nejdříve zastavil na Tauplitz, kde i přes horší sněhové podmínky zvládl dva kvalitní tréninkové dny. Od neděle už je v Davosu. "Tady je sněhu dost a upravili od začátku týdne i závodní tratě, které jsou takové utahovací. Půlku trati se jede ve výšce 1500 metrů pořád do kopce a druhou sjíždíš," řekl na svém webu.

V přípravě jezdil Bauer náročné tréninky, třeba v jeho rámci zvládl hodinu jízdy s velkým množstvím krátkých úseků v maximální intenzitě. Nebo si dával opakované zhruba čtyři minutové výjezdy volnou technikou v nejtěžších pasážích davoské tratě. "Přes den to vždy dalo dohromady asi 4,5 hodiny čisté práce v tréninku," doplnil.

V Davosu dojel loni devatenáctý na klasické patnáctce, bruslením jel ve městě proslulém ekonomickým fórem naposledy v únoru 2007 a skončil až osmadvacátý. "Nikdy se mi tady moc nedařilo, ale beru to hlavně tak, že závod je nejlepší trénink," řekl Bauer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud