5. ledna 2010 • 20:00

Trapas na Strahově: Mareš a Superstar? Nezájem

Autor: Vít Valenta
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžkařská Tour de Ski na Strahově mohla skončit totálním fiaskem. Organizátorům totiž hrozilo, že závodníci kvůli špatným podmínkám na trati budou závod bojkotovat.



Největší lyžařská esa nakonec v Praze závodila, navíc si na Strahov našly cestu i tisíce fanoušků. Největší radost jim udělal skvělý výkon Dušana Kožíška.

Skandální Tour v Praze: břečka místo sněhu! »

Český reprezentant vybojoval v konkurenci nejlepších sprinterů světa senzační čtvrté místo a společně s nadšenými diváky oslavil zatím největší úspěch v kariéře. Skvělým umístěním se blýskl i druhý český sprinter Martin Koukal (9.místo).

Tour de Ski na Strahově
Tour de Ski na Strahově

Kdo z diváků nedorazil na Strahov během kvalifikace, horko těžko hledal podél trati volná místa pro divácky atraktivnější finále. Zájem veřejnosti byl obrovský a sprinty v Praze nečekaně táhly. Mnohým z přítomných fanoušků nezbylo nic jiného, než závod sledovat na velkoplošné obrazovce.

Nebýt perfektního Kožíška či Koukala, tak by někteří lidé odcházeli s rozporuplnými pocity, ale ve chvíli, kdy se na startu objevil jeden z dvojice českých reprezentantů, atmosféra byla plná emocí a napětí. Všichni toužili po tom jediném, po úspěchu našeho závodníka. Ten sice nedovezl do cíle zlato, přesto se ale dočkal bouřlivého potlesku.

462740:gallery:true:true

Jako doma si musela připadat i Slovenka Alena Procházková, kterou české publikum svým potleskem a skandováním vybičovalo k naprosto nečekané bronzové medaili. V případě podpory ostatním zahraničním závodníkům už to tak valné nebylo a české publikum se chovalo velmi chladně.

Přesto největším propadákem Tour de Ski v Praze se nakonec nestal špatný sníh či neupravený okruh, ale trapné vystoupení Leoše Mareše a některých finalistů Česko Slovenské SuperStar. Nejen, že se na ně přišlo na Strahov podívat jen několik desítek pubertálních dívek, ale navíc se stali terčem posměchu přítomných diváků, kteří o ně nejevili sebemenší zájem.

Vrcholem jejich vystoupení bylo, když se všichni zpěváci shodli na tom, že je lyžování vlastně nebaví a nikdy na běžkách ani nebyli!

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud