13. března 2010 • 14:05

Záhrobská dojela v Ga-Pa devátá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německá lyžařka Maria Rieschová obhájila malý křišťálový glóbus za prvenství ve slalomu Světového poháru. Poslední závod sezony dnes v Ga-Pa vyhrála Rakušanka Marlies Schildová.



Šárka Záhrobská neudržela druhé místo z úvodního kola a po chybě na začátku druhé jízdy klesla na devátou příčku. Celkově skončila v disciplíně pátá.

Schildová v prvním kole soupeřky deklasovala, celý zbytek startovního pole předčila o více než sekundu. Nejvíce se jí přiblížila právě bronzová olympijská medailistka Záhrobská. Schildová nakonec vyhrála před krajankou Kathrin Zettelovou o 1,20 vteřiny.

Pětadvacetiletá olympijská vítězka a obhájkyně slalomářské trofeje v SP Rieschová byla doma v Garmischi třetí, což jí stačilo k udržení celkového prvenství. Před Zettelovou nakonec zvítězila o pouhé tři body. "Spadl mi kámen ze srdce, měla jsem velké štěstí. Dneska to nebylo lehké, ale nakonec se to povedlo," řekla Rieschová.

Záhrobská si pochvalovala první kolo. "Bylo to hodně našlapané," připomněla setinové rozdíly. V druhé části však v horní pasáži chybovala. "A už jsem se z toho nedostala a nestálo to za moc. Dole jsem byla hodně zklamaná," řekla. Nemohla za to prý ztráta koncentrace v závěru sezony. "Cítila jsem se dobře. Prostě se stala chyba. Bylo to hodně těžké," uvedla.

Protože nemá dostatek FIS bodů kvůli lepšímu nasazení do závodů v příští sezoně, bude ještě příští týden závodit. "I kvůli tréninku pojedu i obří slalom. Konají se národní mistrovství Německa, Itálie, Švýcarska, pořádně si uděláme program, aby nám to pasovalo k sobě a nemuseli jsme přejíždět velké vzdálenosti," plánovala.

Sezona se jí moc nepovedla, ale všechno překonal bronzový olympijský úspěch. "Říkala jsem, že se pokusím o malý křišťálový glóbus ve slalomu. To se nepovedlo, takže mám motivaci na další rok," podotkla.

Na stupních vítězů byla jen jednou, hned při prvním slalomu v Aspenu, který vyhrála. "Někdy mi vyšlo první kolo, někdy jen druhé, vždycky něco," řekla. Chce zapracovat i na obřím slalomu. "V tréninku už mám světlé chvilky, ale v závodě jsem je neukázala," dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud