16. prosince 2021 • 13:59

Stříbrný návrat! Ledecká na prkně kosila soupeřky, ve finále přišel pád

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ester Ledecká se úspěšně vrátila po více než roce na snowboard. V paralelním obřím slalomu SP v italské Carezze suverénně došla až do finále, v rozhodující jízdě proti Daniele Ulbingové z Rakouska ale česká obojživelnice spadla a skončila tak druhá.



Ledecká dávala v poslední době přednost závodům ve sjezdovém lyžování a Světový pohár na snowboardu jela po roce a čtyřech dnech. Předtím na něm závodila loni v prosinci, kdy vyhrála obří slalom v Cortině d'Ampezzo. A právě tam se v sobotu pojede další paralelní obří slalom SP.

Ledecká jasně vládla v Carezze kvalifikaci, kterou vyhrála skoro o dvě vteřiny. Mohla si díky tomu vybírat trať a celou vyřazovací část odjezdila v červených brankách.

V první jízdě malinko ztrácela na Němku Carolin Langenhorstovou, ale výborně zajela spodnější pasáž a s přehledem postoupila. Ve čtvrtfinále si poradila se Švýcarkou Ladinou Jennyovou a osmnáctiletou Japonku Cubaki Mikiovou porazila v semifinále o 33 setin.

Útok na třetí výhru v Carezze, kde triumfovala v letech 2015 a 2017, skončil v osmé brance finálové jízdy. Ledecká chybovala při výjezdu z předešlé brány a při snaze dostat se do pravotočivé zatáčky spadla na záda. Sice se do trati stihla vrátit, ale s Ulbingovou prohrála o tři a půl vteřiny.

Na snowboardu se šestadvacetiletá Ledecká probojovala na stupně vítězů ve Světovém poháru již po dvaatřicáté z 54 závodů. Na kontě má 19 výher, druhá skončila podeváté v kariéře.

Třetí byla Němka Ramona Hofmeisterová, která vede po třech závodech celkové pořadí SP paralelních disciplín. Závod mužů vyhrál Němec Stefan Baumeister. Další čeští reprezentanti Zuzana Maděrová, Klára Šonková, Adam Počinek a Viktor Brůžek skončili v kvalifikaci.

SP v alpském snowboardingu v Carezze (Itálie) - paralelní obří slalom

Muži:
1. Baumeister (Něm.), 2. Loginov (Rus.), 3. Coratti (It.), ...67. Počinek, 69. Brůžek (oba ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. I Sang-ho (Korea) 220 b., 2. Baumeister 196, 3. Loginov 151.

Ženy:
1. Ulbingová (Rak.), 2. Ledecká (ČR), 3. Hofmeisterová (Něm.), ...47. Šonková, Maděrová (obě ČR) - diskvalifikována.

Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. Hofmeisterová 190, 2. Ulbingová 181, 3. Zoggová (Švýc.) 162, ...10. Ledecká 80.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud