Martin Hašek
7. prosince 2021 • 12:00

Rozpačitý úvod STR: Čas a loterie. Co stojí za problémy Ledecké s lyžemi?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodně to nebyl přepálený start. Ester Ledecká na úvod rychlostních disciplín Světového poháru o víkendu v Lake Louise jezdila výrazně pomaleji než špička a sama za problém označila své lyže. Přitom má jako globální hvězda přístup ke stejně kvalitnímu materiálu jako Shiffrinová či Goggiaová. Proč to tedy vázne?



Něco se stalo. Hledání konkrétních příčin pomalejšího víkendu Ester Ledecké v Lake Louise zabere nějaký čas samotnému týmu kolem STR. Ale základní problém se zdá být zjevný.

„Máme spoustu informací ohledně lyží, hlavně ze sjezdu. Možná to nejsou úplně pozitivní informace. Ale jsou to informace, s kterými budeme dál pracovat. Můžeme testovat další lyže a najít nějaké rychlé,“ řekla Ledecká.

Je to logická úvaha. STR v Kanadě nepředváděla bezchybné jízdy, ale pohledem expertů lyžařsky nezklamala. Přesto jezdila pomaleji než elita, a především pomaleji než závodnice ze stejné tovární stáje rakouského Atomicu.

Italka Sofia Goggiaová vyhrála všechny tři víkendové závody v Lake Louise, Američanka Breezy Johnsonová byla dvakrát druhá ve sjezdu, Raušanka Mirjam Puchnerová byla dvakrát třetí, rychle jezdila i Američanka Mikaela Shiffrinová. Nor Aleksander Aamodt Kilde vyhrál o víkendu v Beaver Creek super-G i sjezd.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud