10. února 2012 • 15:15

V Mariánských Lázních se o víkendu sjede snowboardová špička

Autor: tem
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mariánské Lázně přivítají tento víkend souboje evropské snowboardové elity. Už potřetí v historii se totiž ve skiareálu Mariánky odehraje FIS Evropský pohár v paralelním slalomu, nejvyšší snowboardová soutěž letošní sezony na české půdě.



Mezi muži bude v českých barvách s kontinentální špičkou soupeřit Petr Šindelář, sedmatřicetiletý zkušený reprezentant a několikanásobný republikový šampion.

V závodě žen se představí šestnáctiletá naděje Ester Ledecká, která v polovině ledna dosáhla svých zatím největších úspěchů mezi dospělými v kariéře, když v Evropském poháru na Slovensku vybojovala dvě pátá místa v paralelním obřím slalomu.

Program (sobota i neděle)

9:00 – 11:00 kvalifikace

11:00 – 12:30 semifinále

13:00 – 15:00 finále

Vedle Ledecké bude Českou republiku v kategorii žen reprezentovat Jana Šindelářová. Jejího manžela Petra Šindeláře pak mezi muži doplní dalších šest domácích reprezentantů. Celkem se do závodu přihlásilo 29 žen a 56 mužů z deseti zemí.

Minulý ročník navštívily dvě tisícovky diváků a letos čekají pořadatelé podobně vysokou účast. Diváky by mohl nalákat jak volný vstup na oba soutěžní dny, tak pohodlná dostupnost skiareálu z centra Mariánských Lázní.

Nově letos organizátoři připravili živý internetový přenos z obou soutěžních dnů. „Pro příznivce snowboardingu jsme ve spolupráci s internetovou televizí www.strizna.cz připravili možnost sledovat po celý víkend v přímém přenosu závody na internetu v pohodlí jejich domova.“ uvedl místopředseda úseku snowboardingu Svazu lyžařů ČR Miroslav Schimmer.

Sobotní přenos naleznete zde a nedělní pak zde.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud