7. října 2014 • 15:41

Zraněná Pančochová bojuje o MS: Doufám, že to vyjde!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Šárka Pančochová si na začátku léta přetrhala vazy v koleni. Úřadující vítězka Světového poháru ve freestyle disciplínách a ve slopestylu je po operaci a možná nestihne lednové mistrovství světa.



"Snažím se o rekonvalescenci a hodit se zpátky do formy. Trénuju, co to jde, je to ale zranění, které se léčí delší dobu a nejde uspěchat. Doufám, že mistrovství světa vyjde," řekla Pančochová na dnešní tiskové konferenci lyžařského svazu v Praze.

Přední zkřížené vazy v pravém koleni si Pančochová přetrhala při tréninku v Norsku po jednom ze skoků a 26. června absolvovala v Česku operaci. "Začátkem prosince začnu na sněhu a dělat zatáčky a zkusím trošku se do toho dostat, ale nebudu to zbytečně hrotit. Kdybych udělala nějakou chybu, tak bych si mohla přetrhnout vazy znovu a to by se mi moc nelíbilo," řekla pátá žena z olympijských her v Soči ve slopestylu.

Mistrovství světa v rakouském Kreischbergu začne 15. ledna a kvalifikace slopestylu je na pořadu o čtyři dny později. "Těžko říci, jak to bude. Budu se ale snažit a natrénovat, co to jde, posílit koleno a uvidím v prosinci. Plánuju na šampionát přijet a zkusit to. Tam uvidím, jestli to půjde nebo ne," řekla vicemistryně světa z roku 2011.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud