10. prosince 2021 • 14:40

Fotofiniš připravil Samkovou o velké finále, v Montafonu skončila pátá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardcrossařka Eva Samková skončila pátá v závodě Světového poháru v Montafonu. V rakouském středisku vyhrála malé finále po té, co jí těsně unikl postup ze semifinále. V čele průběžného pořadí seriálu ji díky dnešnímu vítězství vystřídala úřadující mistryně světa Charlotte Bankesová z Británie. Další čeští reprezentanti Vendula Hopjáková a Jan Kubičík vypadli v prvním vyřazovacím kole.



Vítězka úvodního závodu sezony Samková po devátém místě v kvalifikaci neměla snadnou cestu pavoukem. Hned od čtvrtfinále jela s nejrychlejší ženou kvalifikace Bankesovou. Z první jízdy postoupily obě s přehledem a vzápětí přišly o velkou konkurentku, když ve čtvrtfinále uvízla olympijská vítězka Michela Moioliová z Itálie. Semifinále nabídlo velmi vyrovnaný souboj kompletní čtveřice do posledních metrů. Nejrychlejší byla Bankesová a Samkovou v souboji o druhé místo připravila rozdílem několika centimetrů o postup Francouzka Chloe Trespeuchová.

Dvojnásobná olympijská medailistka Samková znovu zakončila závod vítěznou jízdou, v malém finále se krátce po startu ujala vedení a uhájila ho až do cíle. Velké finále vyhrála Bankesová před Australankou Belle Brockhoffovou a Trespeuchovou.

Hopjáková ve čtvrtfinále ztratila na startu a krátce po něm upadla. Bez šance na úspěch dojela čtvrtá. Lépe si vedl v osmifinále mužů Jan Kubičík. V průběhu tratě se pohyboval na postupovém druhém místě, ale nakonec byl v cíli třetí. Závod vyhrál domácí Alessandro Hämmerle, úřadující vicemistr světa.

V sobotu se v Montafonu uskuteční týmový závod, který začne v 11:00.

Královna Samková: Jaký je její příběh a pro ji fanoušci tak milují?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud