15. října 2008 • 12:03

Lambiel možná ukončí kariéru

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nad další kariérou dvojnásobného mistra světa Stéphana Lambiela se vznáší otazník. Švýcarský krasobruslař se odhlásil z letošní Grand Prix a na čtvrtek svolal do Bernu tiskovou konferenci, kde oznámí důležité změny v kariéře.



Spekuluje se tak, že opustí amatérský led.

Třiadvacetiletý šampion z let 2005 a 2006 v uplynulé sezoně skončil na mistrovství Evropy druhý za Tomášem Vernerem a na světovém šampionátu obsadil pátou příčku.

Po tomto zklamání ukončil dlouholetou spolupráci s trenérem Peterem Grütterem a odstěhoval se do Spojených států amerických, kde se připravuje pod vedením někdejšího olympijského vítěze Viktora Petrenka.

Trénink na novou sezonu mu však v září výrazně narušily problémy s přitahovačem na levé noze, které se poprvé projevily na březnovém mistrovství světa v Göteborgu. Bolesti nabraly na intenzitě a Lambiel musel přerušit přípravu.

Do nové sezony měl naskočit na přelomu října a listopadu na Kanadské brusli, ale tohoto závodu Grand Prix se stejně jako soutěže ve Francii nezúčastní. O dalších plánech řekne více ve čtvrtek.

Články odjinud


Články odjinud