16. října 2008 • 11:54

Krasobruslař Lambiel ukončil kariéru

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný mistr světa v krasobruslení Stéphane Lambiel oznámil konec amatérské kariéry. Třiadvacetiletý Švýcar, který tituly vybojoval v letech 2005 a 2006, to na dnešní tiskové konferenci zdůvodnil zdravotními problémy.



Stříbrný olympijský medailista z Turína měl v září problémy s přitahovačem na levé noze, které se poprvé projevily na březnovém mistrovství světa v Göteborgu. Bolesti nabraly na intenzitě a Lambiel musel přerušit přípravu. Nyní oznámil, že kvůli zranění bude vystupovat už jen na exhibicích.

Krasobruslař vyhlášený skvělými piruetami, ale také trvalými problémy s trojitým axelem, v uplynulé sezoně skončil na mistrovství Evropy druhý za Tomášem Vernerem a na světovém šampionátu obsadil pátou příčku.

Po tomto zklamání ukončil dlouholetou spolupráci s trenérem Peterem Grütterem a odstěhoval se do Spojených států amerických, kde se připravoval pod vedením někdejšího olympijského vítěze Viktora Petrenka.

Ještě plánoval účast na podzimních závodech Grand Prix, ale v úterý se z nich odhlásil a rozhodl se, že už nebude bojovat o medaile. Vernerovi tak v boji o obhajobu titulu ubyl velký soupeř, návrat však plánuje olympijský vítěz Jevgenij Pljuščenko.

Lambiel je zhruba rok a půl před olympiádou ve Vancouveru dalším špičkovým krasobruslařem, který opustil světovou scénu. V září ohlásil překvapivý konec kariéry úřadující mistr světa Kanaďan Jeffrey Buttle, kterému prý chybí motivace.

Články odjinud


Články odjinud