28. listopadu 2008 • 12:32

Verner se přiblížil finále Grand Prix

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vývoj posledního závodu krasobruslařské Grand Prix v Tokiu nahrává českému reprezentantovi Tomáši Vernerovi, který má šanci kvalifikovat se do šestičlenného finále seriálu.



Mistr Evropy je v celkovém hodnocení na průběžné páté příčce a ze čtveřice závodníků, kteří ho ještě mohli předstihnout, si v dnešním krátkém programu vybudoval výhodnou pozici jen Američan Johnny Weir.

Bronzový medailista z letošního mistrovství světa je na průběžné druhé příčce za domácím Nobunarim Odou. Japonský krasobruslař Vernera neohrožuje, protože v jiném závodě Grand Prix nestartoval. Pokud by Weir druhou příčku udržel, zopakoval by umístění z Americké brusle a s 26 body by Vernera v celkovém pořadí o dva body porazil.

Dále čtěte:
Verner: Pljuščenko s námi laškoval ›››
Verner nestačil jen na Jouberta ›››
Verner si dobruslil pro třetí místo ›››

Třináct bodů za druhé místo z prvního závodu má zatím na kontě i jiný Američan Stephen Carriere, který je však po krátkém programu až na průběžné páté příčce. Aby se dostal před Vernera, musel by skončit nejhůře třetí a navíc se ve volné jízdě přiblížit osobnímu maximu 145,25 bodu ze závodu v Pekingu.

Teoretickou šanci na účast ve finále Grand Prix v Koreji mají i Francouz Yannick Ponsero a Kanaďan Kevin Reynolds, kteří by však museli závod v Tokiu vyhrát. Ponsero zajel třetí nejlepší krátký program, ale na lídra soutěže Odu ztrácí přes sedm bodů a navíc má ve volné jízdě o více než 23 bodů horší osobní rekord. Reynolds je po krátkém programu dokonce až šestý. Volné jízdy jsou na programu v neděli.

Články odjinud


Články odjinud