30. listopadu 2008 • 08:20

Verner se kvalifikoval do finále Grand Prix

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český krasobruslař Tomáš Verner se poprvé v kariéře kvalifikoval do finále prestižního seriálu Grand Prix. Úřadujícímu evropskému šampionovi pozici mezi šesticí postupujících zajistily výsledky závěrečného závodu seriálu v Tokiu.



V něm se před něj ze čtveřice konkurentů dostal jen Američan Johnny Weir. Ten v japonské metropoli nestačil pouze na domácího Nobunariho Odu.

Verner v seriálu Grand Prix startoval potřetí a účast ve finále mu zajistilo třetí místo ze závodu v Pekingu a druhé z podniku v Moskvě. Díky tomu nasbíral 24 bodů a skončil v celkovém hodnocení šestý těsně za vicemistrem světa Brianem Joubertem z Francie a Američanem Jeremym Abbottem, kteří nasbírali stejný počet bodů, ale na rozdíl od Vernera jeden závod GP vyhráli.

V Tokiu se před českého reprezentanta dostal bronzový medailista z posledního MS Weir, který zopakoval druhé místo z Americké brusle a celkem nasbíral 26 bodů. Při jediném letošním startu v Grand Prix ho porazil Japonec Oda.

Vernera mohl v případě umístění na medailových pozicích ohrozit i další Američan Stephen Carriere, ale ten v Japonsku propadl a skončil až šestý.

V případě vítězství se mohli do finále v Kojang City kvalifikovat i Francouz Yannick Ponsero a Kanaďan Kevin Reynolds, jenže ti se nakonec seřadili na třetí a čtvrté pozici.

V Koreji se od 11. do 13. prosince vedle finále seniorské Grand Prix uskuteční i finále juniorského seriálu, kam se díky triumfům na závodech ve Francii a Itálii kvalifikoval jiný český krasobruslař Michal Březina.

Výsledky:
Muži:
1. Oda (Jap.) 236,18, 2. Weir (USA) 224,42, 3. Ponsero (Fr.) 217,24.
Konečné pořadí Grand Prix: 1. Chan (Kan.) 30 bodů, 2. Kozuka (Jap.) 28, 3. Weir (USA) 26, 4. Joubert (Fr.), 5. Abbott (USA, 6. Verner (ČR) všichni 24.

Články odjinud


Články odjinud