7. ledna 2009 • 14:14

Vernera doplní Březina

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce titulu Tomáše Vernera na ME v krasobruslení doplní Michal Březina. Osmnáctiletý brněnský závodník dostal navzdory nedávnému zranění v českém týmu přednost před republikovým mistrem Pavlem Kaškou.



Nominaci na šampionát, který se uskuteční od 20. do 24. ledna v Helsinkách, dnes na svých internetových stránkách zveřejnil Český krasobruslařský svaz.

Březina v úvodu sezony vyhrál dva závody juniorské Grand Prix a osobní rekord 192,48 bodu ze druhého z těchto podniků ho v této sezoně řadí na sedmé místo mezi účastníky nadcházejícího kontinentálního šampionátu. V říjnu si však poranil koleno a musel vynechat finále juniorské Grand Prix i republikový šampionát.

Vzhledem k tomu trenérsko-metodická komise svazu znovu zvažovala jeho nominaci, ale nakonec dostal přednost před Kaškou, který při jeho a Vernerově absenci triumfoval na mistrovství republiky. Březina, který v závěru roku vystoupil na tradiční exhibici v Oberstdorfu, tak bude mít šanci vylepšit loňské 16. místo a zaútočit na vysněné umístění v první desítce.

Vedle Vernera s Březinou do Helsinek pojedou Nella Simaová, která při loňském debutu skončila na ME patnáctá, a taneční pár Kamila Hájková, David Vincour. Ti se na mistrovství Evropy představí počtvrté, jejich maximem jsou 17. místa z let 2007 a 2008.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud