10. ledna 2009 • 09:05

V Liberci se zastaví i výuka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během mistrovství světa v klasickém lyžování některé liberecké školy přestanou s výukou, jiné ji omezí. Šampionát se koná od 18. února do 1. března. Ve třetím únorovém týdnu mají liberecké školy prázdniny, ve čtvrtém by však měly fungovat.



Výuka odpadne například na Gymnáziu a Střední odborné škole Pedagogické v Jeronýmově ulici. Nachází se u jednoho z center mistrovství světa - Tipsport arény. Žáci ale budou studovat doma. Píše o tom dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD).

V oblasti Horního Hanychova nebo Vesce závody výrazně omezí dopravu, komplikace však nastanou v celém Liberci. Podle vedení školy v Jeronýmově ulici je domácí výuka nejlepším řešením. "Doprava žáků do školy bude problematická, váznout může i zásobování školní jídelny. Navíc máme obavy o bezpečnost žáků, protože v Jeronýmově ulici bude jezdit větší množství aut," uvedla ředitelka Zdeňka Kutínová.

Nouzový režim nastolí i v další škole v sousedství Tipsport arény v ulici U Školy. "Jsme základní škola, a tak nemůžeme úplně zavřít. Hlavně rodiče menších dětí by měli problém, protože by je nemohli nechat samotné doma. Pokud někdo odjede s dětmi na prázdniny, budeme tolerantní. O ostatní žáky se postaráme," řekl MfD ředitel Radek Hanuš.

S alternativní výukou počítají také na Střední odborné škole technické v Ještědské ulici. Řešení stále hledají v Základní škole v Ještědské ulici v Dolním Hanychově. "Jsme dost zoufalí. I když se posílí doprava, nevíme, jestli se žáci dostanou ven z tramvaje do Horního Hanychova," podotkla zástupkyně ředitelky Eva Bambuchová.

Vedoucí odboru školství na libereckém magistrátu Pavel Kalous upozornil, že každá škola má k dispozici pět dnů ředitelského volna pro mimořádné případy. "Je škoda, že ministerstvo školství nařídilo jarní prázdniny v Libereckém kraji už na třetí týden v únoru. Z mistrovství světa do tohoto týdne zasahují jen první tři dny. Další týden by byl pro prázdniny lepší," dodal Kalous.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud