29. května 2009 • 17:30

Snowboardistka Rubyová je mrtvá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na nejvyšší evropské hoře Mont Blanku zahynula v 31 letech bývalá špičková francouzská snowboardistka Karine Rubyová.



Olympijská vítězka v obřím slalomu z Nagana 1998 a šestinásobná mistryně světa se podle sdělení Francouzského lyžařského svazu zřítila při slaňování do ledovcové průrvy, kde ji policie nalezla už mrtvou.

Drama se odehrálo kolem poledne u ledovce Géant nedaleko hory Tour de Ronde v masivu Mont Blanku. Agentura AFP u místního četnictva zjistila, že Rubyová zahynula, když sloužila coby horský vůdce dvěma klientům. Jeden z nich, osmatřicetiletý muž, rovněž zahynul, další sedmadvacetiletý horolezec musel být s těžkými zraněními převezen vrtulníkem do nemocnice v Ženevě.

"Spadli do průrvy hluboké 20 metrů. Těla již byla svezena do údolí," uvedli četníci.

Nejúspěšnější snowboardistka všech dob měla ve sbírce i stříbrnou medaili z olympiády v Salt Lake City. Po skončení kariéry po hrách v Turíně v roce 2006 se věnovala lezení na přírodních stěnách a stala se vyškolenou horskou vůdkyní.

"Byla to ikona francouzského sportu," uvedl v kondolenci technický ředitel francouzského svazu Fabien Saguez. Lítost vyjádřil i premiér země Francois Fillon, který Rubyovou označil za výjimečnou sportovkyni.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud