12. června 2009 • 16:57

Skokani se předvedli na Ještědu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé od únorového světového šampionátu v klasickém lyžování ožily můstky pod Ještědem. Na libereckém můstku HS-100 trénovali dva dny čeští skokani.



K výraznější porci pokusů nepustilo téměř kompletní reprezentační výběr počasí, protože se střídaly bouřkové přeháňky se sluncem a větrem.

"Každou chvilku byla jiná termika, slunce se střídalo s deštěm, takže se těžko něco trénuje a hodnotí. Vyzkoušeli jsem si můstky, jinak nám to nic extra nepřineslo," řekl dnes ČTK trenér David Jiroutek.

Ve čtvrtek reprezentanti zvládli v lijáku jen tři skoky. Nejdále doletěl Martin Cikl (asi na 110 metrů), ale z vyššího nájezdu a za pomoci větru. "Ještě to musel brzdit, aby to ustál," popsal Jiroutek.

Z dnešního dopoledního tréninku vyhnala závodníky bouřka, odpolední trénink byl relativně slušný a všichni zvládli šest skoků.V Liberci chyběl z národních výběrů pouze bývalý vítěz Světového poháru Jakub Janda, který po dohodě už od neděle skákal v rakouském Innsbrucku pod dohledem osobního kouče Vasji Bajce.

Pokud to počasí dovolí, objeví se reprezentace na libereckém můstku ještě na den v úterý. Za týden v neděli pak zamíří na soustředění do slovinského Kranje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud