4. prosince 2009 • 12:29

Verner je po krátkém programu šestý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krasobruslař Tomáš Verner obsadil v krátkém programu ve finále Grand Prix v Tokiu šesté místo. Česká jednička dnes získala 70,17 bodu a za svým maximem zaostala o jedenáct bodů. První část závodu ovládl Japonec Daisuke Takahaši, který obdržel téměř 90 bodů a vytvořil si osobní rekord.



Verner postoupil do finále seriálu jako náhradník za zraněného Briana Jouberta z Francie. Na ledové ploše se představil jako první a připsal si nejméně bodů ze všech šesti startujících.

Evropský šampion z loňského roku a čtvrtý muž z letošního mistrovství světa si však vedl mnohem lépe než v polovině listopadu v Lake Placid, kde i kvůli nemoci obsadil v krátkém programu až jedenácté místo se ziskem 55,90 bodu.

Za Takahašim obsadil druhé místo úřadující světový šampion Američan Evan Lysacek, třetí byl další domácí závodník a v této sezoně ještě neporažený Nobunari Oda.

Před Vernerem skončili i Američané Johnny Weir a Jeremy Abbott, jenž obhajuje prvenství. Verner byl v minulé sezoně ve finále Grand Prix čtvrtý.

Muži - krátký program: 1. Takahaši (Jap.) 89,95, 2. Lysacek (USA) 89,85, 3. Oda (Jap.) 87,65, 4. Weir 84,60, 5. Abbott (oba USA) 76,65, 6. Verner (ČR) 70,17.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud