8. ledna 2011 • 20:45

Krasobruslař Johnny Weir přiznal: Jsem gay!

Autor: rou
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nenávidí nálepkování, rád boří předsudky a konvence. Teď se ale krasobruslař Johnny Weir rozhodl definitivně "zaškatulkovat". "Jsem gay," napsal ve své autobiografii, kterou nazval "Vítejte v mém světě".



"Být gayem je ta vůbec nejmenší věc, co dělá mě mnou," cituje agentura AP úryvek z jeho knihy, který otiskl časopis People.

Trojnásobný americký šampion a bronzový medailista z mistrovství světa, který proslul svými bláznivými kostýmy i třeba fotkami v dámských šatech, dlouho nechtěl o své sexuální orientaci otevřeně mluvit.

"Všechny internetové stránky pro gaye nemohly pochopit, proč jsem byl takový idiot a nemluvil o tom," říká Weir.

"Ale tlak byl ta poslední věc, která by mě přesvědčila, abych vstoupil do 'komunity'... Masivní útoky ze strany gay médií mě jen utvrzovaly v tom, abych zůstal uzavřený," vysvětluje šestadvacetiletý krasobruslař.

Upoutávka na pořad Be Good Johnny Weir
Upoutávka na pořad Be Good Johnny Weir

Nikdy se prý necítil jakkoli omezený, jeho rodiče ho vždy podporovali a jeho homosexualita nebyla doma "žádným tématem". Ale Weir si dobře uvědomuje, že ne každý má to štěstí, především teenageři.

"Když lidé páchají sebevraždy a jsou vyděšení tím, jací jsou, tak doufám, že aspoň někdo - i kdyby to byl jeden jediný člověk - z mého příběhu získá sílu se s tím vyrovnat," řekl časopisu extravagantní sportovec.

"Co je na tom špatného být unikátní? Nestydím se za to být sám sebou. Víc než kdokoliv jiný vím, že miluju svůj život a přijímám sám sebe. Jsem pyšný na všechno, čím jsem a někdy budu," tvrdí Johnny Weir.

Články odjinud


Články odjinud