27. února 2011 • 11:35

Pětibojařka Dianová dosáhla životního úspěchu

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká moderní pětibojařka Natálie Dianová obsadila šesté místo ve finále prvního letošního závodu Světového poháru v americkém Palm Springs. Dosáhla tak životního výsledku, neboť jejím dosavadním maximem byla 8. příčka z Budapešti v květnu 2010.



V Palm Springs vyhrála úřadující mistryně světa i Evropy Amelie Cazeová z Francie, před Britkou Mhairi Spenceovou a Němkou Lenou Schönebornovou.

Dianová se k medaili ze závodu Světového poháru přiblížila díky skvělé a čisté jízdě na koni, při které neshodila ani jednu překážku. Obsadila v ní třetí místo ze 36 účastnic finále. „Byl to můj nejlepší parkúr v životě,“ poznamenala z dějiště závodu Dianová a pokračovala: „Jsem ráda, že se po loňské sezoně, kdy jsem právě kvůli němu nedokončila mistrovství světa v Číně, projevila větší a lepší příprava na koních.“

Po průměrném šermu, v němž skončila dvacátá, se Dianová vrátila do bojů o přední umístění osmým nejlepším časem v plavání na 200 metrů volným způsobem.


Do poslední kombinované disciplíny tříkilometrového běhu se střelbou, nově z laserových pistolí, vybíhala Češka z deváté pozice. Osmý nejlepší čas pro ni znamenal posun na výborné šesté místo.

„Je to skvělé, takový start do sezony jsem snad ani nečekala, ale prodala jsem vše, co jsem v posledních měsících natrénovala. Ať ve fyzických disciplínách, nebo při zvykání si na laserovou zbraň,“ uvedla Dianová, které přechod na novou střeleckou technologii neuškodil: „Zvykla jsem si rychle a slušně. Těší mě, že jsem potvrdila svou střeleckou formu z minulých let a dokázala, že ten, kdo uměl střílet s předchozím typem zbraně, tak to umí i s laserem.“

Reprezentační trenér Jakub Kučera byl z výkonu i výsledku Natálie Dianové nadšený: „Je to přesně, to co jsme si představovali. Vynikající start do velmi důležité předolympijské sezony. Natálie dokonce získala více bodů, než jsem čekal.“ Podle Kučera má Dianová nejrychlejší rytmus střelby na světě a pokud při ní bude méně chybovat, má na to pravidelně soutěžit o medailová umístění. „Čtyři chyby na patnáct zásahů nejsou špatné, ale pokud bude střílet čistě, je to jednoznačně na medaili,“ uzavřel Kučera.

Dnes v 16.30 hodin českého času vstoupí do finále v Palm Springs všichni čtyři čeští reprezentanti Michal Michalík, Ondřej Polívka, Michal Sedlecký a David Svoboda.

Jízdu na koni a závěrečnou kombi disciplínu vysílá přímým přenosem pětibojařská televize na adrese: 247.tv

Výsledky finále závodu Světového poháru moderních pětibojařek v Palm Springs (USA):
1. Amelie Cazeová (Fr.) 5284 bodů, 2. Mhairi Spenceová (VB) 5208, 3 Lena Schönebornová (Něm.) 5192, … 6. Natálie Dianová (ČR) 5088. Lucie Grolichová kvůli viróze nenastoupila do kvalifikace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud