3. července 2011 • 00:48

Nejdrsnějším rváčem světa je Vladimír Kličko!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Kdo je novodobým Rockym? Na tuhle otázku už znají fanoušci boxu odpověď. Vladimír Kličko! Ukrajinský boxer porazil v souboji o titul mistra světa v těžké váze Brita Davida Haye na body. Ke svým dosavadním mistrovským pásům organizací WBO, IBO a IBF získal také titul WBA.



Pětatřicetiletý Kličko zvítězil v dešti na fotbalovém stadionu v Hamburku u všech tří bodových rozhodčí - 117:109, 118:108 a 116:110. Společně s bratrem Vitalijem mají nyní v držení všechny mistrovské tituly v těžké váze, jeho o čtyři roky starší sourozenec je šampionem organizace WBC.

"Nebylo to snadné, protože on byl nezvykle rychlý a variabilní. Na padesátý knokaut v mé kariéře to nestačilo, ten mám ještě před sebou," prohlásil Kličko, jenž před zápasem Hayeovi sliboval, že právě on bude jeho "padesátkou".

Rána za ranou! Vladimír Kličko porazil Davida HayeFoto ČTK/AP
Kličko měl mít v zápase výhodu domácího prostředí, neboť právě v německém přístavu se před lety na začátku profesionální kariéry se svým bratrem usadil. Zpočátku byl ale opak pravdou. Mezi zhruba 45.000 diváků bylo asi 13.000 příznivců z Británie, kteří hlasitě dávali najevo své preference.

Haye, jenž před dlouho očekávaným soubojem hýřil provokacemi na adresu Kličků, vypadal v úvodu zápasu aktivněji. Kličko mu svým rozvážným stylem příliš nedovolil, přesto začal ve třetím kole krvácet z nosu. V sedmém kole mu rozhodčí odebral bod za to, že zatlačil britského soka na podlahu.

Postupně začínal Ukrajinec získávat navrch a Haye často unikal před jeho ranami pádem na zem, za což také přišel o bod.

K.o. se diváci nedočkali, Kličko si bezpečně došel pro 56. vítězství v 59. zápase mezi profesionály. Jednatřicetiletý Haye utrpěl v 27. souboji druhou porážku a navzdory předchozím extempore tentokrát sportovně uznal prohru.



"Dal jsem do toho všechno, co jsem mohl. Přijel jsem s tím, že nejsem úplně fit. Něco se mi v tréninku stalo, ale nechci se na to vymlouvat. Kličko si zaslouží uznání, byl to od něj perfektní zápas," uvedl poražený Brit a neodpustil si alespoň výtku k sudímu Genaru Rodriguezovi. "Ringový rozhodčí neudělal všechno správně. Ale věděl jsem, že když jsem v Německu, musel bych vyhrát k.o.," dodal Haye.

Oba boxeři si rozdělili za zápas zhruba dvacet milionů eur.

Exploze a ohňostroje! Duelu Klička s Hayem předcházela samozřejmě velkolepá show
Exploze a ohňostroje! Duelu Klička s Hayem předcházela samozřejmě velkolepá show

Vstoupit do diskuse
11
Články odjinud


Články odjinud