9. prosince 2012 • 23:35

Krasobruslař Březina skončil v Dortmundu druhý, zářila Korejka Kim Ju-na

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijská vítězka Kim Ju-na se jako první krasobruslařka v této sezoně dostala v celkové známce za krátký program a volnou jízdu přes 200 bodů. Na NRW Trophy v Dortmundu dnes vyhrála volné jízdy a navzdory pádu získala celkem 201,61 bodu. To je o necelých pět bodů více, než v sobotu stačilo Japonce Mao Asadaové na triumf ve finále seriálu Grand Prix. Mezi muži bral druhé místo český závodník Michal Březina.



Dvaadvacetiletá Korejka naposledy závodila na mistrovství světa v Moskvě v roce 2011. V Dortmundu se vrátila, aby si zajistila účast na březnovém světovém šampionátu v Kanadě. Ten bude zároveň hlavní kvalifikací na olympijské hry 2014 v Soči.

V dnešní volné Kim Ju-na upadla při kombinaci trojitého salchowu s dvojitým toeloopem a navíc pokazila i kombinaci axela s toeloopem a rittbergerem, v níž zařadila jen po jedné otáčce v každém skoku.

Mezi muži skončil v Dortmundu na druhém místě Michal Březina. Nejlepší český krasobruslař současnosti v součtu krátkého programu a volné jízdy získal 213,09 bodu a zaostal o více než 25 bodů za suverénním Rusem Konstantinem Meňšovem.

Devětadvacetiletý krasobruslař, který se z velkých světových akcí zúčastnil jen mistrovství Evropy v roce 2011, si výkonem 238,63 bodu vylepšil bezmála o 15 bodů osobní rekord.

Soutěž sportovních dvojic vyhráli domácí Aljona Savchenková a Robin Szolkowy, kteří ziskem 207,52 bodu zaostali o jedinou setinu za letošním maximem. To na Grand Prix v Moskvě vytvořili jejich ruští rivalové Taťjana Volosožarová a Maxim Traňkov.

Němečtí čtyřnásobní mistři světa chyběli na víkendovém finále Grand Prix, protože se v této sezoně zúčastnili jen jednoho závodu tohoto seriálu. I když Kanadskou brusli vyhráli, na postup do finálové šestice to nestačilo.

Český krasobruslař Michal Březina bral v Dortmundu druhé místo
Český krasobruslař Michal Březina bral v Dortmundu druhé místo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud