2. ledna 2013 • 13:38

Amnestie vymazala trest pro Pavelce. Na řidičák si ještě počká

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni doplatil na jízdu v opilosti. Po prezidentské amnestii je hřích hokejového brankáře Ondřeje Pavelce už zapomenutý. I když zatím jen částečně. Ruší se mu podmínečný trest, zákaz řízení zůstává v platnosti. Amnestie pomohla i dalším známým sportovcům. Tresty se smažou také Tomáši Skuhravému a Radku Dudovi.



Loni v květnu Ondřej Pavelec v rodném Kladně nedobrzdil svoje BMW M6 a narazil do dalšího vozu zastavujícího na stopce. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili dvě promile alkoholu v krvi a byl obviněn z ohrožení pod vlivem návykové látky. Nehoda se obešla bez zranění, na obou vozech vznikla stotisícová škoda. "Zklamal jsem sám sebe," omlouval se Pavelec v létě ze zámoří.

U soudu za to vyfasoval podmínku na šest měsíců se zkušební dobou na jeden rok. To je část rozsudku, která se nyní ruší. Stále v platnosti jeho další část, podle níž nesmí čtyřiadvacetiletý gólman usednout za volant po dobu 20 měsíců.

Po Novém roce si jistě oddechnul také Tomáš Skuhravý. Někdejší fotbalový kanonýr odešel loni v březnu od soudu s dvouletým trestem vězení odloženým na čtyři roky za podíl na podvod s autem. Vypůjčený luxusní vůz za dva miliony nevrátil, ale předal komplicovi. Ten auto upravil a poté prodal. Skuhravý se k činu doznal a označil ho za největší životní chybu.

Velkou pozornost k sobě přitáhl také Radek Duda. Hokejového útočníka v dubnu odsoudil k tříměsíčnímu trestu s podmíněným odkladem na jeden rok. Duda měl pykat za konflikt na přechodu v Karlových Varech. Ten vznikl poté, co nedal přednost přecházejícímu důchodci. Podle spisu senior při míjení s hráčovým BMW zavadil o kapotu. Hokejista zastavil, začal muži nadávat a pak ho napadl pěstmi.

Dudovi hrozily až dva roky vězení, ale v jeho prospěch hovořilo, že nebyl nikdy předtím trestán a také znalecký posudek neprokázal, že šlo z jeho strany o agresivní útok.

Amnestie prezidenta Klause pomohla také dalším dvěma důležitým postavám v českém fotbale. Zastaveno bylo stíhání za úvěrové podvody proti bývalému šéfovi fotbalového svazu Františku Chvalovskému, vymazání trestu by se měl dočkat bývalý místopředseda Dalibor Kučera, který měl jít do vězení na dva roky kvůli pokusu o uplácení.

Radek Duda v budově okresního soudu v Karlových Varech
Radek Duda v budově okresního soudu v Karlových Varech

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud