8. dubna 2013 • 11:43

Trenér zaskočil za hráče a vyhrál jim zápas

Autor: sam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to se jen tak nevidí. Trenér ragbyových mistrů z Říčan Antonín Brabec svlékl teplákovou soupravu a naskočil k ligovému zápasu. Přinutilo ho k tomu třináct hráčů. Těch třináct, kteří jsou dlohodobě zranění. No a trenér Brabec za ně zaskočil tak skvěle, že se na výhře Mountfieldu Říčany v osmém kole KB extraligy ve Vyškově podílel dvanácti body.



Trenér Říčan Antonín Brabec, který zaskočil ve Vyškově za zraněné hráče, v akci.
Trenér Říčan Antonín Brabec, který zaskočil ve Vyškově za zraněné hráče, v akci.

Středočeši tak zvítězili na hřišti Jimi Vyškov 17:7 a přiblížili se postupu do play off. Říčanští stejně jako v minulém extraligovém kole v Brně svého soupeře v první půli jasně přehrávali. Tentokrát však nevyšli na prázdno. V sedmé minutě se ujali vedení 3:0, když skóre otevřel Nevický. O půl hodiny později přišly chvíle devětatřicetiletého kouče Brabce, který zvýšil na 10:0. „Odehráli jsme výborný první poločas. Dostali jsme Vyškovské pod tlak a skoro celou první půli hráli na jejich polovině hřiště,“ komentoval utkání Antonín Javůrek, druhý trenér a sportovní ředitel Mountfieldu, a popsal, jak se zrodil rozhodující náskok: „Trpělivou prací. Po standardních situacích při autových vhazování jsme pokládali body.“

Ve druhé čtyřicetiminutovce sice domácí svou hru zlepšili, ale v 63. minutě se opět zaskvěl hrající trenér Antonín Brabec a zvýšil na 17:0. „To bylo klíčové, protože Vyškov nám oplácel velkou bojovností a dostal nás pod tlak. Přestože jsme pak inkasovali, nakonec jsme spolehlivou obranou utkání zvládli,“ uvedl Martin Javůrek.

Mountfield jakožto obhájce mistrovského titulu získal důležité body v bojích o play off. Porazil totiž v přímém souboji jednoho ze soupeřů. K dalšímu jede příští týden. V devátém kole se Říčanští utkání v Havířově v repríze loňského finále. „Víme, že nás čeká další obtížné a psychicky náročné utkání. Pokud bych nyní ve Vyškově nezvítězili, dostali bychom se do svízelné situace. Tato výhra nám pomůže i psychicky. Potvrdila se síla našeho týmu, který se po porážce v Brně semknul a dokázal zvítězit,“ poznamenal Javůrek, kterého potěšilo, že Jan Kučera odehrál po těžkém zranění kolene celé utkání. „Vydržel a skvělé pro zápas v Havířově je, že se nám nikdo nezranil,“ uzavřel Javůrek.

KB extraliga ragby – 8. kolo
Jimi Vyškov – RC Mountfield Říčany 7:17 (0:10)
Body Jimi Vyškov: Toman 5, Chalabala 2. Body Mountfieldu Říčany: Brabec 12, Nevický 5.

Sestavy
Jimi Vyškov: 1. Berka, 2. J. Kovář, 3. Jaroš, 4. Monček, 5. Hejč, 6. Mendham, 7. P. Pořízek, 8. O. Kovář, 9. Toman, 10. M. Kovář, 11. Fialka, 12. Mazal, 13. Juřínek, 14. Školař, 15. Chalabala; 16. Doležel, 17. Dočkal, 18. Trunečka, 19. M. Pořízek, 20. Podaný, 21. Soural, 22. Jordánek.

RC Mountfield Říčany: 1. R. Kubálek, 2. Hemelík, 3. Kubásek, 4. Felbr, 5. Holý, 6. Pachman, 7. Richtr, 8. K. Kučera, 9. Šedivý, 10. Brabec, 11. Schlanger, 12. Rohlík, 13. Pekárek, 14. J. Kučera, 15. Nevický; 16. Sosnovec, 17. Růžička, 18. Frydrych, 19. Jonák, 20. Schneider, 21. Schamberger, 22. Sadílek. Trenéři: Brabec a Javůrek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud