Ivo Pospíšil
20. září 2013 • 17:16

Do vzduchu na Hvězdě smrti. Prahu pobaví Red Bull Letecký den

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šílená, bláznivá, ale neskutečně zábavná. Taková je show nazvaná jako Red Bull Letecký den, kdy řada kutilů vytvoří nápadité výtvory, o nichž si myslí, že mohou létat a vzápětí se s nimi vrhne z mostů do vody. Po sedmi letech uvidí originální program i Praha, kdy na Čechově mostě stane 40 posádek. V porotě bude Vavřinec Hradilek či Eva Samková a vítěz si přijde na 250 tisíc korun.



Kreativní konstruktéři nebo libovolní odvážlivci zde mají zelenou. Jen tak si sestrojit originální stroj, seskočit na něm z mostu, a než dopadnout do vody, doletět s ním co nejdál.

Zábava, která baví fanoušky na celém světě už přes dvacet let. A v neděli by měla show Red Bull Letecký den strhnout i (znovu po sedmi letech) Prahu.

Na Čechově mostě by tak měly stanout stroje připomínající Hvězdu smrti, hladového ještěra či Maxipsa Fíka. Vše bude možné sledovat z Dvořákova nábřeží.

VIDEO: Podívejte se na pozvánku na Red Bull Letecký den 2013

V porotě pak nebudou chybět známá jména jako kajakář Vavřinec Hradilek, snowboardistka Eva Samková či akrobatický pilot Martin Šonka.

A budou hodnotit nejen toho, kdo doletí nejdál, ale i toho, kdo se ve vzduchu udrží co nejdéle. Pravidla je pro všech 40 strojů stejná. Šanci rozjezdu mají na 6 metrů vysoké letecké rampě a pak… světový rekord každopádně zatím čítá zhruba 70 metrů.

A že se vedle zábavy soutěží i o slušný peníz. Vítěz si odnese hned 250 000 korun.

Program Red Bull Leteckého dne:

Neděle:
11.00    Otevření hangáru se stroji pro veřejnost
13.00     Začátek Red Bull Leteckého dne
17.00    Ukončení, vyhlášení vítězů

VIDEO: Jak vypadal Red Bull Letecký den vloni v Německu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud