1. července 2014 • 16:04

FoFr cup - Peklo Severu 2014 pokračuje maratonem

Autor: Martin Viktora, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do půvabného prostředí Lužických hor se tuto sobotu sjedou závodníci všech výkonnostních kategorií. Pořadatelé závodů připravili třetí díl seriálu Peklo Severu 2014, závod s názvem FoFr cup. Malý Lužický cyklomaraton, jak je závodu přezdíváno, se letos jede po devatenácté. Start a cíl závodu je v turisticky oblíbené obci Prysk, jež leží v srdci CHKO Lužické hory.



Závod určený pro všechny věkové i výkonností kategorie nabízí tradičně skvělé výkony vynikajících jezdců i zážitek pro sportovní nadšence. Pořadatelé slibují pokračování velmi těsných soubojů jak v jednotlivých kategoriích, tak letos poprvé i napříč kategoriemi.

Lídři, kteří pojedou v jednotných žlutých dresech, budou tvrdě hájit své vedoucí pozice, a proto se můžeme těšit na maximální výkon nejlepších závodníků. Trasa dlouhá 30,6 km vede po zpevněných a lesních cestách prostředím CHKO Lužické hory, v okolí turisticky atraktivních obcí Prysk, Mlýny a Kytlice.

Převýšení závodu je 680 m. Vybraná místa tratě nabízí neopakovatelné úseky a výhledy, kvůli kterým stojí za to přijet závodit. Na své si přijdou i vyznavači rychlých technických sjezdů, pro které bude požitkem hlavně závěr trasy.

Pro závodníky do 15 let je připraven okruhový XC závod dle vypsaných kategorií. Bude tak možné opět sledovat mladé závodníky, kteří si nedávají nic zadarmo a nebojí se použit ostré lokty.

Součástí hlavního závodu bude také vložený závod „Hajtra cup – závod hajter všeho druhu a věku“. Vezměte své staré dědovo kolo, oblečte se do recesistického obleku a přijeďte si objet okruh spolu se závodníky. Fantazii se meze nekladou, hlavním posláním je pobavit sebe i ostatní.


Prezentace závodu bude probíhat od 10:00 na koupališti v Horním Prysku. Start prvních dětských kategorií je v 11:00. Hlavní závod startuje ve 13:30. Všechny důležité informace najdete na www.pekloseveru.cz nebo na stránkách www.facebook.com/pekloseveru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud