Ivana Jakoubková
19. prosince 2017 • 08:55

Trochu se třepu, přiznal vítěz. Nejlepším moderním pětibojařem je poprvé Grycz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moderní pětibojaři si zvolili letošního krále a do seznamu vítězů přibylo nové jméno. Titul juniorského vicemistra světa, mistra Evropy, dvě stříbrné medaile z kolektivních soutěží, solidní výkon na mistrovství světa dospělých a na závěr sezóny ocenění od Mezinárodní unie moderního pětiboje UIPM Junior Roku. Mimořádné úspěchy vynesly nakonec Marku Gryczovi i vítězství v prestižní anketě o nejlepšího českého pětibojaře roku 2017.



„Tohle jsem vůbec nečekal, teď se trochu třepu,“ řekl bezprostředně po vyhlášení Marek Grycz. „Nejvíc si vážím těch dvou úspěchů na juniorském mistrovství světa a Evropy, ta Evropa je pro mě možná víc.“

Ocenění se během slavnostního vyhlášení, které proběhlo v pražském hotelu DAP, dostalo i Gryczovu osobnímu trenérovi Ivu Konvičkovi. „Pro nás byla ta sezóna opravdu snová. Především proto, že jsem tu viděl stát i další kluky, kteří slaví mimořádné úspěchy,“ řekl Konvička. „Marek je jeden z mých nejlepších svěřenců. V podstatě od samého začátku vždycky dělá to, co mu řeknu. To je pro nás trenéry ta nejlepší práce,“ nešetřil chválou Konvička. „Ivo je nejlepší trenér Evropy a druhý nejlepší na světě,“ kontroval Grycz v narážce na dva ze svých nejzářivějších letošních úspěchů.

Dalšími juniory, které český svaz během slavnostního večera ocenil, jsou bronzoví medailisté z mixové štafety na juniorském mistrovství Evropy v Barceloně Karolína Křenková a Vojtěch Hercík či Gryczovi reprezentační kolegové Martin Vlach a Lukáš Svěchota. Právě s Vlachem Grycz vybojoval stříbro ve štafetě na evropském šampionátu juniorů a lichotivé páté místo na mistrovství světa dospělých v Káhiře. Vlach navíc na juniorském mistrovství Evropy přidal i senzační třetí příčku v jednotlivcích. Lukáš Svěchota pak na evropském šampionátu doplnil Marka Grycze s Martinem Vlachem na stříbrném stupínku v soutěži družstev.

Marek Grycz byl vyhlášen nejlepším českým moderním pětibojařem roku 2017
Marek Grycz byl vyhlášen nejlepším českým moderním pětibojařem roku 2017

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud