3. března 2018 • 21:54

Senzace! Squashista Koukal v semifinále MČR prohrál s Mekbibem

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Koukal poprvé po 43 zápasech na mistrovství České republiky ve squashi prohrál. V dnešním semifinále ho v pěti setech porazil Daniel Mekbib. Vítěz osmnácti domácích titulů tak další prvenství nepřidá. V nedělním finále v pražské Galerii Harfa se Mekbib utká s Martinem Švecem, který porazil v semifinále Jakuba Solnického. U titul mezi ženami budou soupeřit největší favoritky – Anna Serme a Olga Kolářová. Finálová utkání jsou na programu zítra, od 14:00 ženy a hodinu po nich muži.



Od roku 1999 prohrál Jan Koukal na republikovém mistrovství jediný zápas, a to v semifinále v roce 2009. Od té doby až do dnešního dne neustále triumfoval. V dramatické pětisetové bitvě ho porazil Daniel Mekbib. Přitom Koukal začal dobře, vyhrál úvodní dva sety a v tom čtvrtém dokonce držel dva mečboly za stavu 10:9 a 11:10. „Ze začátku jsem hrál zbytečně zbrkle a kazil jsem. Poté jsem se uklidnil a dostával se více do výměn. Odvrácené mečboly mi navíc velice pomohly,“ prohlásil Daniel Mekbib, který pátý set ovládl poměrem 11:7 a po 72 minutách se mohl vítězně radovat.

„Považuji to za jedno z mých největších vítězství, jsem moc rád, že jsem Koukala poprvé na mistrovství republiky porazil. Je dobře, že squash bude mít nového vítěze. V posledních letech to bylo až moc stereotypní,“ dodal Mekbib, který o minulém víkendu vyhrál svůj první zahraniční turnaj PSA v Torontu. „To bylo pro mě moc důležité, uklidnilo mě to a v souboji s Koukalem jsem si věřil.“

Již dříve vyhlásil Koukal útok na dvacet titulů, což však po dnešní prohře v semifinále není vůbec jisté. „Nemám další plány a na nějaké velké hraní to už nevidím,“ dodal Koukal, který na republikový šampionát nebyl stoprocentně připravený. V sezoně odehrál pouze jeden turnaj v Ostravě. „Proto jsem se zápasem spokojený, trénoval jsem pouhé tři týdny, navíc jsem dostal virózu. Očekával jsem, že mí soupeři, kteří trénovali více, budou proti mně dominantnější,“ doplnil osmnáctinásobný domácí šampion.

Mekbib ve finále vyzve svého týmového kolegu z brněnské Viktorie. Ten si poradil ve čtyřech setech s Jakubem Solnickým. „Soupeř hrál neuvěřitelně defenzivně, neudělal jedinou chybu. Trpělivost byla důležitá. Ve finále nebudu favoritem, těším se,“ prohlásil Švec. Do finále ženského turnaje se dostaly obě největší favoritky – Anna Serme a Olga Kolářová, která se vrací po mateřské dovolené. Serme, která žije ve Francii, porazila s Terezu Elznicovou jasně 3:0 na sety. „Můj výkon mohl být lepší, ale stačil. Jsem ráda za tento výsledek. Proti Tereze jsem musela tvořit. Asi jsem občas měla být odvážnější, jít dopředu a využít jejího malého tempa,“ prohlásila Serme, nejlepší česká hráčka na žebříčku PSA (86. místo).

Finále žen je na programu od 14:00, finále mužů od 15:00. Utkání je možné sledovat na facebookovém profilu České asociace squashe.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud