1. října 2008 • 14:31

Emmons už pomýšlí na návrat

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba za půl roku se olympijská šampionka z Pekingu Kateřina Emmons stane matkou, ale už má jasné plány na návrat ke sportovní střelbě.



Je možné, že se bude na světových akcích potkávat s novými svěřenkyněmi svého otce Petra Kůrky, který na konci roku odchází trénovat do Austrálie.

Trojnásobná olympijská medailistka jako první velkou akci plánuje mistrovství světa v roce 2010. Z případných nových australských hvězd z dílny svého otce strach nemá.

"Když na to soupeřky budou mít a dokážou se nechat vychovat do tak vysoké úrovně, tak sem s nimi. Já se nebojím soupeřů. Jsem ráda, že nejsem o třídu jinde než ostatní, protože to by pak nebyla vůbec zábava," prohlásila na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Pod otcovým vedením získala na olympiádě v Pekingu zlato ve vzduchovce a stříbro ve sportovní malorážce a ani po Kůrkově odchodu k protinožcům jejich spolupráce neskončí.

"My spolu nekončíme, komunikace dnes není problém. Konzultovat bude se mnou pořád, s tím ho Australané brali," řekla.

Tréninku na dálku se nebojí. Při svých pobytech v manželově rodišti Spojených státech amerických si vyzkoušela, že je schopna se bez každodenního dohledu připravit na vrcholnou akci.

"Už nepotřebuju tolik trenérských rad jako třeba u juniorů. Už si se spoustou věcí poradím sama. Vím i jak nabírat na trénincích a pak zase ubírat na intenzitě před závody," poznamenala.

Kůrka na konci října po deseti letech skončí u české střelecké reprezentace a rozhodl se přijmout australskou nabídku.

"Chtěl jít do země, která se mu bude líbit. Austrálie mu přirostla k srdci a přirostla k srdci i mamince, takže myslím, že tam budou spokojení," přiblížila Emmons otcovy motivy.

Nový trenér australských střelců bude mít smlouvu na olympijský cyklus do příštích her v Londýně 2012, působit bude v Adelaide.

Teď se nejúspěšnější česká střelkyně chystá na přesun do zámoří, kde se budou s manželem Mattem poohlížet po novém bydlení. Pokud jí to zdravotní stav dovolí, ráda by se přiletěla podívat na únorové mistrovství Evropy střelců v pražské O2 Areně.

Články odjinud


Články odjinud