Pavel Novotný
4. ledna 2009 • 10:15

Zastaví Berdych Djokoviče?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový tenisový rok po krátké přestávce znovu otevřel své brány a hned láká své příznivce na velké galapředstavení. A proč ne třeba na úvodní turnaj roku v australském Brisbane, který začíná již dnes?



Srbský zázrak a momentálně třetí hráč světa Novak Djokovič se netají ambicemi nejvyššími. Už v prvním kole na něj však nečeká lehká práce. Los mu totiž na úvod přidělili lotyšskou kometu v podání Ernesta Gulbise, který se na světovém žebříčku vyšvihl již na 53. pozici.

Teprve dvacetiletý soupeř Djokoviče se v minulé sezoně probil do čtvrtfinále Roland Garros, kde skončil právě na raketě svého srbského soupeře. Nejvyšším umístěním mladého Lotyše byla 38. pozice, na kterou se dostal právě po úspěšném tažení pařížským turnajem.

Pokud však srbská kometa svého soupeře zdolá, narazí na pátého nasazeného hráče turnaje Tomáše Berdycha, který bude chtít napravit ne příliš úspěšnou loňskou sezonu, kterou výrazně ovlivnilo především jeho zranění z daviscupového utkání proti Rusku.

A když Djokoviče nezastaví ani česká tenisová jednička a v druhé části pavouka potvrdí roli favorita Jo-Wilfried Tsonga? Pak se můžeme těšit na opakování loňských finálových duelu z Australian Open či Turnaje mistrů v Šanghaji. To však přeci jen trochu předbíháme.

Tsongu totiž čekají na cestě do finále soupeři více než obtížní. Posuďte sami: Kypřan Marcos Baghdatis ve druhém kole či sedmý hráč světa v případném čtvrtfinále Richard Gasquet. A nebo přeci jen překvapí všechny Tomáš Berdych? Lepší začátek sezony bychom si ani nemohli přát.

Na společném podniku mužů a žen se z českých tenistů představí kromě Tomáše Berdycha (v 1. kole ho čeká Klein) i Radek Štěpánek, který na úvod změří síly s  Kunitsynem.

Novak Djokovič
Novak Djokovič

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud