16. dubna 2009 • 21:52

Slavnostní galavečer cen Luareus se ruší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavnostní galavečer spojený s vyhlášením držitelů sportovních cen Laureus se letos kvůli globální ekonomické krizi neuskuteční. Vítězům jubilejního desátého ročníku ankety předají organizátoři ocenění individuálně při několika příležitostech v květnu a červnu.



"Přišlo nám, že když momentálně tolik lidí strádá, nebylo by vhodné tu slavnost pořádat," uvedl legendární americký atlet a předseda sportovní akademie cen Laureus Edwin Moses s tím, že za rok se uvidí podle situace.

Organizátoři se při vzniku ankety inspirovali hollywoodským stylem a předáváním Oscarů, za jejichž obdobu ve sportovním světě jsou ceny Laureus označovány.

Vítězové bývali v minulých letech vyhlašováni na velkolepých galavečerech a přebírali sošky z dílny slavného klenotníka Cartiera, které jsou vyrobeny ze 650 gramů zlata a 670 gramů stříbra.

Slavnostní ceremoniál hostily postupně Monte Carlo, Lisabon, Barcelona a Petrohrad.Dnes byly také oznámeny nominace v celkem sedmi kategoriích. Na sportovce roku kandidují atlet Usain Bolt, šampion formule 1 Lewis Hamilton, tenista Rafael Nadal, plavec Michael Phelps, fotbalista Cristiano Ronaldo a motocyklový jezdec Valentino Rossi.

Chybí vítěz minulých čtyř ročníku tenista Roger Federer. Mezi ženami se o cenu ucházejí atletky Tiruneš Dibabaová a Jelena Isinbajevová, golfistka Lorena Ochoaová, plavkyně Stephanie Riceová, lyžařka Lindsey Vonnová a tenistka Venus Williamsová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud