15. dubna 2010 • 11:48

VIDEO: Akrobatický letec nezvládl manévr. Havaroval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nováček seriálu rychlostních závodů v letecké akrobacii Red Bull Air Race Brazilec Adilson Kindlemann havaroval při dnešním tréninku na víkendový závod v Perthu, jako zázrakem ale vyvázl jen s drobnými zraněními.



Šestatřicetiletý Kindlemann skončil se svým letounem v řece Swan, když při jednom z manévrů zavadil křídlem a ocasem o hladinu. Pilot byl převezen do nemocnice, podle pořadatelů je ve stabilizovaném stavu.

Brazilec havaroval při dopoledním tréninku zhruba v polovině trati za jedním z nafukovacích pylonů, které pilotům vyznačují trať. K plovoucímu vraku letadla během několika sekund dorazily motorové čluny a speciálně vycvičení záchranáři letce za okamžik vyzvedli na palubu.



"Naši záchranáři odvedli vynikající práci, vyprostit Kindlemanna jim netrvalo ani minutu. Mohu potvrdit, že je v pořádku a má jen drobná zranění. Zůstane ale v nemocnici na pozorování," uvedl v prohlášení šéf seriálu Bernd Loidl.

Kindlemann je prvním Jihoameričanem v prestižním seriálu, v němž piloti soupeří v rychlostech až 400 km/h v nízkém letu na dráze vymezené dvacet metrů vysokými pylony. Letos je jedním ze dvou nováčků vedle českého pilota Martina Šonky. V prvním závodě sezony v Abú Zabí skončil Kindlemann v kvalifikaci hned za Šonkou na 14. místě z patnácti účastníků. V Perthu se uskuteční druhý díl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud