6. ledna 2020 • 00:00

Hybridní pohony jsou teď v kurzu a Japonci se chlubí novým modelem

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Subaru Forester se ve své první generaci představilo již v roce 1997 a 4. generace tohoto vozu získala v testech organizace Euro NCAP pět hvězdiček. Nejnovější pátá generace rovněž dokázala, že se jedná o velmi bezpečný a úctyhodný automobil.



Vůz je velmi úsporný

Hybridní pohony jsou teď v kurzu a Japonci jim jdou nepochybně vstříc. Výsledkem jejich snažení je nový vůz Forester s hybridním pohonem e-BOXER. Tato verze SUV kombinuje atmosférický benzinový dvoulitr typu boxer o výkonu 110 kW s bezstupňovou převodovkou Lineartronic, do níž je integrován elektromotor.

Foto SUBARU

Umírněný design sází na jistotu

Zvenku může nový Forester někomu připadat jako další vůz z řady, ale to konzervativnější zákazníci Subaru spíše vítají. Inovaci představují rozdělená zadní světla, čímž se podstatně rozšířil vstupní otvor do kufru. Interiér vypadá mnohem moderněji a překvapí velkým prostorem i komfortem. Designový styl je převzatý z aktuální Imprezy nebo XV a palubní deska je prakticky identická.

Bezpečnost a pohodlí je trendy

Základní výbava čítá aktivní natáčecí LED světlomety, diodové mlhovky, 17palcová kola z lehkých slitin, kožený multifunkční volant, centrální zamykání s dálkovým ovládáním nebo dvouzónovou automatickou klimatizaci s možností hlasového ovládání. Nechybí zde ani vyhřívaná přední sedadla, rádio, parkovací kamera, sedm airbagů, sada na opravu pneumatik nebo adaptivní tempomat. Za základní verzi zaplatíte 900 000 Kč.

Je nutné zmínit, že pátá generace Foresteru získala od organizace Euro NCAP prestižní ocenění Best in Class za rok 2019. Tímto titulem se mohou chlubit pouze vozy, které ve své třídě v daném roce dosáhnou absolutně nejlepšího výsledku v nárazových testech i dalších disciplínách. Pro více informací můžete navštívit webovou stránku.

Foto SUBARU

Co vás čeká, když si připlatíte?

Za příplatek, který činí 110 000 korun, si užijete zatmavená zadní skla, elektricky nastavitelná přední sedadla, bezklíčový vstup, elektricky ovládané víko zavazadelníku, vyhřívaný volant, vyhřívané zadní sedačky, automatické přepínání tlumených a dálkových světel, zadní parkovací senzory nebo kameru pro sledování okolí vozidla. Za navigaci si budete muset připlatit dalších 20 000 Kč.

Za nejvyšší stupeň Executive dáte 1 130 000 Kč. Výbava této verze čítá 18palcová kola, elektricky posuvné panoramatické střešní okno, kožené čalounění a mnohem lepší hudební systém s devíti reproduktory.

Více informací naleznete na oficiálních stránkách Subaru

 

Články odjinud


Články odjinud