29. června 2021 • 00:00

Chystáte se s dětmi na turistiku? Toto budete potřebovat

Prezentace klienta
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co by měla obsahovat vaše turistická výbava? S naším praktickým seznamem na nic nezapomenete. Blíží se léto a s ním i období túr a výletů do přírody.



Říká se, že lidé, kteří v dětství chodili s rodiči na turistiku, mají kladný vztah k přírodě i v dospělosti. Pokud se i vy chystáte strávit léto aktivně a sháníte turistickou výbavu, využijte Sportisimo slevový kód nebo jiné slevy a kupóny a vyberte si tam vše potřebné. Na co byste při balení na túru neměli zapomenout?

Vrstvy

Je důležité, abyste byli připraveni na náhlé změny počasí, které nejsou v horách ničím neobvyklým. Rána bývají chladné, proto dětem oblečte teplejší větrovku, nákrčník a teplé ponožky. Pod bundu jim navrstvěte mikinu, tričko a tílko. Během dne mohou vrstvy dle potřeby shazovat. Nezapomeňte ani na náhradní oblečení.

Trekingová obuv

Turistické boty jsou absolutní základ. Mají speciálně navrženou podrážku, která zaručí vyšší stabilitu, zabrání klouzání a zajistí tlumení nárazů. Při nákupu využijte Sportisimo slevový kupón a vyberte si z bohaté nabídky dětských trekingových bot.

Turistický batoh

Batohy na turistiku jsou navrženy tak, abychom je zvládli nést na zádech i několik hodin. Dětem úplně postačí i menší batoh.

Buďte připraveni na každé počasí

Nezapomeňte na pokrývku hlavy v podobě kšiltovky či kloboučku, jinak riskujete úpal. Samozřejmostí je i ochranný krém s vysokým faktorem. Pro jistotu si přibalte i pláštěnky a nepromokavé bundy, aby vám déšť nepokazil výlet.

Voda a občerstvení

Při namáhavé túře a slunečném počasí je třeba počítat s tím, že děti by měly vypít více vody než běžně. Na rychlé doplnění energie během výstupu vám poslouží sendviče, různé druhy ovoce či fit tyčinky.

Co ještě budete potřebovat?

Nezapomeňte si před cestou nabít telefon, abyste mohli využívat GPS, fotoaparát nebo si v případě potřeby zavolat pomoc. Ve výbavě by vám neměla chybět ani lékárnička. Z drogerie určitě využijete vlhčené utěrky, kapesníky, pytle na odpadky a repelent.

Články odjinud


Články odjinud