24. září 2021 • 00:00

Rychlejší než kdy dřív? Adidas představuje běžecké rychlostní novinky

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adidas uvádí ADIZERO ADIOS PRO 2, upgrade svých nejrychlejších běžeckých bot, které uspokojí ty nejnáročnější běžce a milovníky rychlého běhu.



V loňském roce debutoval s velkým ohlasem model ADIZERO ADIOS PRO, ve kterém se překonávaly světové rekordy. Peres Jepchirchirová z Keni dvakrát zdolala dosavadní světový rekord v půlmaratonu žen a Kibiwott Kandie zaběhl vůbec nejrychlejší půlmaratonský čas, když se o 29 vteřin zlepšil oproti vlastnímu předchozímu rekordu.

V letošních závodech žen na 5 km a 10 km v rámci ADIZERO: ROAD TO RECORDS padly hned dva světové rekordy. Agnes Jebet Tiropová vytvořila nový ženský světový rekord na 10 km s časem 30:01, kdy z 19 let starého rekordu ukrojila 28 sekund. Etiopanka Senbere Teferiová pak překonala světový ženský rekord na 5 km o 15 sekund časem 14:29.

Foto adidas ČR s.r.o.

ADIZERO ADIOS PRO 2 – rychlost na prvním místě

ADIZERO ADIOS PRO 2 byly vyvinuty ve spolupráci s nejrychlejšími světovými dálkovými běžci a přinášejí především jednu zásadní změnu – nižší hmotnost. Obsahují dvě přepracované vrstvy lehké mezipodešve LIGHTSTRIKE PRO, která nabízí vylepšenou konstrukci pro plynulý a dynamický přechod od paty ke špičce, optimální odpružení a výbušnost.

Foto adidas ČR s.r.o.

Pět karbonových dílů ENERGYRODS charakteristických pro tento model zaručuje perfektní spojení nohy s botou a zamezuje tak ztrátě cenné energie. Částečně recyklovaný ultralehký svršek CELERMESH 2.0 je zárukou prodyšnosti, flexibility a lehkého zpevnění. Nedílnou součástí modelu je i podrážka z gumy CONTINENTAL, která nabízí perfektní trakční zónu pro rychlejší akceleraci. Nová lehká konstrukce paty udržuje nohu pevně zajištěnou protiskluzovým uchycením a její měkčí struktura zvyšuje pohodlí při nošení. Ambice tohoto modelu je jasná – být těmi nejrychlejšími botami na světě.

Boty ADIZERO ADIOS PRO 2 jsou dostupné na adidas.cz

Foto adidas ČR s.r.o.

Články odjinud


Články odjinud