12. října 2023 • 00:00

Ragbyové mistrovství jde do play-off! Kdo bude šampiónem?

Prezentace klienta
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jubilejní desáté mistrovství světa v ragby  má za sebou skupinovou fázi, v níž se urodilo nejedno překvapení. Nyní už ale půjde opravdu o vše. Vyřazovací boje začnou tento víkend a bude se na co těšit. Ve čtvrtfinále na sebe narazí největší favorité na titul, nemusí však být ani nouze o překvapení. Kdo postoupí do dalších bojů o medaile? A koho uvidíme na konci října ve finále? Říjnové víkendy slibují parádní ragbyovou podívanou!



Skupinová fáze mistrovství nabídla řadu nádherných bitev a špičkových výkonů. Během úvodních zápasů se vyprofilovalo několik týmů, které patří k největším adeptům na titul. Suverénní byli zatím výhradně Evropané, domácí Francie, světové jedničky Irové, Anglie a Wales ovládli všechny svá střetnutí bez větších nervů.

Naopak absolutním fiaskem skončil šampionát pro Austrálii,  která se letos poprvé v historii nepodívá ani do vyřazovací části. „Wallebies“ ve skupině nestačili na Wales a Fidži a nezkušený celek to teď pořádně schytává u fanoušků i odborníků. Oproti předchozímu mistrovství nepostoupili do play-off ani Japonci, kteří v přímém souboji nestačili na Argentince.

Zatímco ve skupinách ještě byl malý prostor pro nápravu, nyní půjde opravdu do tuhého. Všechny zápasy čtvrtfinále se odehrají během nadcházejícího víkendu. Play-off odstartuje utkání Walesu s Argentinou. Velšané prošli skupinou bez jediného zaváhání a budou favoritem. Argentina však rozhodně nebude bez šancí, už před mistrovstvím získala několik skalpů velkých týmů.

Večer na ně naváže superzápas mezi Irskem a Novým Zélandem. Oba týmy patří k nejžhavějším kandidátům na celkový triumf, jeden z nich tak skončí ještě před samotnými medailovými boji. Irové zatím nenechávají nikoho na pochybách, proč jsou světovými jedničkami, když si poradili i s Jižní Afrikou. To slavní „All Blacks“ sice turnaj zahájili historicky první porážkou ve skupině, následně však ukázali, že pořád patří k nejlepším.

Nabitá bude i neděle. Odpoledne obstarají Anglie s Fidži. Evropané budou v tomto utkání velkým favoritem, ve skupině si počínali suverénně. Tým Fidži ovšem na tomhle šampionátu již dokázal jednoho z velkých favoritů dokonale zaskočit. Jeho další postup by se rovnal prvotřídní senzaci.

Dalším střetem supertěžkých vah pak bude večerní duel Francie a Jihoafrické republiky. Domácí „Les Bleus“ zatím na šampionátu přesvědčivými výkony plní svůj plán, jehož cílem je zisk prvního titulu. V rámci toho přetlačili působivým způsobem i Novozélanďany. Jihoafričané budou možná ještě těžší oříšek, přece jen jde o obhájce triumfu.

Mistrovství bude posléze pokračovat i v následujících dvou víkendech. Nejprve za dva týdny semifinále a o další týden později zápasy o medaile. Finále je na programu 28. října na stadionu v Paříži. Který tým zvedne ten večer nad hlavu Pohár Webba Ellise? Jak se rozdělí další medailové pozice a který z favoritů přijde o šance už v příštích dnech? Na to si můžete vsadit s bonusem u Fortuny.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Články odjinud


Články odjinud