31. března 2023 • 20:40

Top talenti v Česku. Dominuje Slavia, bude víc hračičků. Malí protékají sítem

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oblíbený žebříček deníku Sport Top 50 mladíků vrcholí a vítěz je suverénní - mladý slávista Matěj Jurásek, který se už teď v březnu mohl stát teprve druhým teenagerem s debutem v reprezentaci po Adamu Hložkovi za posledních deset let. Proč vyhrál zrovna tento nadějný ofenzivní hráč, kdo další by mohl udělat velkou kariéru a jak vůbec anketa mládežnických trenérů vznikala? A jak si stojí i fotbalisté, kteří se v žebříčku objevili v minulých letech a proč jich tolik zapadlo?

 

Podíváme se ale i na podhoubí výchovy mladých fotbalistů v současnosti. Proč mnozí hráči protečou sítem mládežnických trenérů? Jedním z důvodů může být to, že jsou ještě ve formativním věku příliš malí nebo nedosvalení - třeba Lukáš Provod či David Jurásek, kteří v anketě největších talentů vůbec nefigurovali. Přitom future reprezentace, které právě těmto talentovaným, ale nedorostlým hráčům dávají šance, produkují celou řadu profesionálních fotbalistů. Jak fungují i regionální akademie osm let po svém vzniku a proč bude český fotbal plodit techničtější fotbalisty?

 

O tom všem a celé řadě dalších témat v novém Dloubáku mluví redaktoři deníku Sport a iSport.cz Jiří Fejgl a Daniel Konečný a bývalý profesionální fotbalista a expert Petr Nerad. Moderuje Martin Vait.

 

Dloubák je pořad a podcast iSport.cz o nejzajímavějších a nejdůležitějších událostech v českém i světovém fotbale a jeho zákulisí. Zasvěceně, v souvislostech, s nadhledem. S redaktory Sportu i odborníky z fotbalového prostředí. Každý čtvrtek ráno a po fotbalových Studiích iSport.cz. Všechny díly Dloubáku najdete na iSport.cz/podcasty, ve všech podcastových aplikacích i YouTube deníku Sport.

 

0:00 Daniel Konečný: Jak vznikala anketa a proč ji ovládl Matěj Jurásek? Měl by být vytěžován víc?

13:21 Proč jsme v minulosti ztratili spoustu talentů? Kdo dominuje z agentů?

28:10 Petr Nerad: Na čem jsem skončil? Nekousl jsem se, nebyl jsem fotbalista do dnešní doby

48:56 Jiří Fejgl: Malí fotbalisté nám protékají sítem, ale pak dorostou a září

59:54 Proč dominuje Slavia? Bude dobře, že nechce drtit přípravky

68:17 Plní regionální akademie svou úlohu a budeme mít víc hračičků? Líhnou se zajímaví trenéři v mládeži?



Články odjinud


Články odjinud