28. června 2011 • 04:00

Hašek zradil český fotbal kvůli čtyřem milionům měsíčně

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

V poločase to zabalil a prchá z funkce šéfa českého fotbalu. Ačkoliv Ivan Hašek (47) tvrdí, že byl od počátku rozhodnut, že to po dvou letech zabalí, téhle výmluvě se dá věřit asi stejně jako tomu, že na tuzemských hřištích nevládne korupce. Za zbabělým zběhnutím na lavičku arabského Al Ahlí stojí (nejen) podle Blesku něco úplně jiného. Třeba to, že zatímco na Strahově pracoval bez nároku na mzdu, šejkové mu každý měsíc údajně vyplatí 4 miliony korun.



null:gallery:false:false:false

Milionová výplata

Co láká trenéry, aby vedli klub v Emirátech? Prestiž a uznání to rozhodně nebude. Do písečných dun táhnou kouče lehce vydělané petrodolary. I když u Haška je vzhledem k dobrým vztahům s šejky finanční motivace trochu sporná, kdo by nechtěl plat kolem 4 milionů Kč měsíčně, kolik podle odhadu Blesku bere...



Pád Sazky


Provázanost šéfa se společností vedenou Hušákem byla velká. Potvrdil to exmanažer nároďáku Košťál. „Bylo jasné, že jde do funkce za podpory Sazky a expředsedy Chvalovského. Problémy Sazky pak vedly k jeho odchodu. Převáděl na ni televizní práva, zaměstnával její lidi,“ řekl pro iDnes.cz.

Mafie rozhodčích


Narušit extrémně silné vazby uvnitř tuzemského fotbalu je práce pro armádu, nikoliv pro jedince. „Pochopil, že s mafi í rozhodčích, která ovládá fotbal na všech úrovních, se nedá bojovat. Vždyť ti lidé dostávají na valných hromadách nejvíc hlasů,“ řekl pro iSport.cz jeden z Haškových přátel.

Bývalý šéf fotbalového svazu Ivan Hašek - pošlete mu vzkaz!
Bývalý šéf fotbalového svazu Ivan Hašek - pošlete mu vzkaz!


Nuda v kanceláři

Hašek se stal funkcionářem, ale zároveň nepřestal být trenérem. A ten pocit, že by pracovní dobu raději trávil na hřišti než v zasedacích místnostech s bafuňáři, v něm celé ty dva roky hlodal. „Vracím se tam, kam patřím – k trenéřině. Moje místo je u hřiště,“ zklamal ty, kteří v něm viděli mesiáše.

Velká česká bída

Jedním z Haškových úvodních kroků, které před dvěma lety po nástupu do funkce udělal, bylo dočasné převzetí reprezentace.

Byl z toho první neúspěch a ani pozdějším angažováním kamaráda Michala Bílka k áčku si renomé nevylepšil. Českému fotbalu tedy nepomohl ani po sportovní stránce.

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud