5. prosince 2008 • 20:55

15 let vězení pro O.J. Simpsona

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný hráč amerického fotbalu, jednašedesátiletý O.J. Simpson byl odsouzen na 15 let za loupežné přepadení a únos ze září loňského roku. O podmínečné propuštění může Simpson požádat nejdříve za šest let.



Sportovní hvězda 70. let a pozdější televizní komentátor a příležitostný filmový herec Simpson připoutal mimořádnou pozornost už soudním procesem před 14 lety, kdy byl obžalován z vraždy bývalé manželky a jejího přítele. Nakonec ho ale porota v roce 1995 shledala nevinným, i když v odděleném občanskoprávním sporu byl za smrt obou lidí prohlášen odpovědným a byla mu uložena povinnost vyplatit pozůstalým odškodné 33,5 milionu dolarů.

Dnes byl odsouzen za ozbrojené vniknutí do hotelového pokoje v Las Vegas a únos dvou osob, které držely předměty spojené s jeho rodinou a sportovní kariérou. Vinným ve všech 12 bodech obžaloby ho porota uznala letos 3. října.

Simpson se dnes před soudem se slzami v očích za svůj čin omluvil a v emotivním proslovu uvedl, že nechtěl nikoho zranit ani nic ukrást. Zopakoval svá dřívější prohlášení, že chtěl jen získat zpět ukradené rodinné a osobní věci, které sběratelé podle něho neoprávněně prodávali na internetu.

Články odjinud


Články odjinud